Pakmaya'nın hedefi, tatlı ve pastacılıkta ilk ikiye girmek
Pakmaya’nın yeni hedefi, tatlı ve pastacılıkta ilk ikiye girebilmek. Pakmaya Uygulama Merkezi de hedefe giden yolda, yeni ürün geliştirmek için işletmecilere ve şeflere kapılarını açıyor
MEHTAP AKBAŞ ÇİFTCİ
KOCAELİ - Pak Gıda, 250 bin ton yaş maya kapasitesiyle dünyanın sayılı maya üreticileri arasına giren Pakmaya, ile tatlı ve pastacılık pastacılıktapazarda iki oyuncudan biri olmayı hedefl iyor. 1972 yılında fırıncılık sektöründe bilimsel yöntemlerle ekmek mayası üretimi için kurulan şirket, İzmit, İzmir, Düzce ve Romanya’daki tesislerinde yaş, aktif kuru ve instant maya çeşitleri üretiyor. Firma 120’den fazla ülkeye yılda 100 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştiriyor.
“İşletmecileri ve şefl eri PUM’a çağırıyoruz”
Pakmaya’nın kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede, dünyanın en büyük 3 maya üreticisinden biri haline geldiğini ifade eden Pak Topluluğu İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ünal Bozkurt, ekmek mayası, katkı maddeleri, premiksleri; pastacılık ürünleri pişirme yardımcıları kategorilerinde ürünler ürettiklerini, çoğu pazarlarda ise lider konumda olduklarını söyledi. Bozkurt, “2012 yılında 27 yeni üründen oluşan ‘Pişirme Yardımcı Malzemeleri’ ürün grubunu piyasaya sürmüştük. 2013 yılı Şubat ayında da 15 çeşit puding ve pasta dolgu malzemelerini tüketicilerimizle buluşturduk. 2013 yılını hedefl erimize ulaşarak kapattık” dedi.
Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Bozkurt, önümüzdeki dönemde ürün portföyünü geliştirmeye yönelik planlarının olduğunu dile getirdi. Ev tüketimi ve endüstriyel pastacılık olmak üzere iki kanala yönelik yeni ürünler ile pazara girdiklerini vurgulayan Bozkurt, “Tatlı ve pasta alanında tüketicilerimizin ve endüstriyel müşterilerimizin tam güvenine sahip bir markamız var. Hedefimiz bu iki kanala sürdüğümüz yeni ürünlerimizin pazarda ilk iki oyuncudan birisi olmasını sağlamak ve pazar payımızı sürdürülebilir bir şekilde büyütmek. Satış ve dağıtım organizasyonunu tamamlama noktasına gelmiş bulunuyoruz. 2014 yılında kalite ve hizmet anlayışımızı her yere taşımak istiyoruz. İstanbul Esentepe’de hazırladığımız Pakmaya Uygulama Merkezi’ni (PUM) hizmete açtık. Tüm şefl erimizi ve işletme sahiplerimizi hizmet amaçlı kurulan bu merkezimizde ürün geliştirmek üzere yapılacak çalışmalara katılmaya davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.
FAGEM sektörün gelişimine katkı sağlıyor
Prof. Dr. Ünal Bozkurt, Ar-Ge faaliyetlerine de değinerek, “Fırıncılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi FAGEM’de gıda ve kimya mühendislerinden oluşan ve ekmekçilik alanında uzmanlaşmış bir kadromuz var. Her yıl yüzlerce un ve ekmek üreticisi FAGEM’e gelerek, seminer, toplantı ve çalışmalara katılıyor” dedi. FAGEM’in ekmekçilik uzmanlarının dünyanın her yanındaki Pakmaya müşterilerini de ziyaret ettiğini söyleyen Bozkurt, şunları söyledi: “1988 yılında kurmuş olduğumuz Pak Biyoteknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi’yle birlikte, iki araştırma laboratuarı, bir pilot tesis ve bir çevre teknolojisi laboratuvarı içeren merkezde uzman bir kadro görev yapıyor.."