OPET'e kurumsal sosyal sorumluluk ödülü
OPET, TİSK'in düzenlediği "TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri" kapsamında "Etkililik Ödülü"ne layık görüldü
İSTANBUL - OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, "Temiz Tuvalet Kampanyası OPET'in sosyal sorumluluk anlamında en uzun soluklu ve en önemli projesi. Çünkü biz bu projeyi çok önemli bir toplumsal soruna çözüm olarak görüyoruz" dedi.
Temizlik ve hijyen bilincini yerleştirmek amacıyla başlattığı Temiz Tuvalet Kampanyası'nı 14 yıldır sürdüren OPET, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) düzenlediği "TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri" kapsamında "Etkililik Ödülü"ne layık görüldü.
Etiler'deki Le Meridien Otel'de düzenlenen ödül töreninde konuşan Ağca, OPET'in sosyal sorumluğu bir kurum kültürü olarak benimsediğini söyledi.
Ağca, Temiz Tuvalet Kampanyası'nı 2000 yılında başlattıklarını hatırlatarak, "Bu kampanya OPET'in sosyal sorumluluk anlamında en uzun soluklu ve en önemli projesi. Çünkü biz bu projeyi çok önemli bir toplumsal soruna çözüm olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.
Kampanya kapsamında çalışmaların ilk olarak OPET istasyonlarından başladığını fakat giderek farklı yerlere taşındığını anlatan Ağca, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Okullardaki tuvalet eğitiminden tutun yurt dışında değişik ülkelerdeki eğitimlere kadar birçok alanda yayıldı. TCDD bu projemizi örnek aldı ve bizden bu konuda yardım aldılar. Daha sonra TSE bizim tuvaletlerde kullandığımız standartları, standart oluşturmada kendilerine rehber olarak aldılar. 14 yıldır çok büyük bir özveriyle sürdürdüğümüz bir proje. Çünkü tuvaletleri temiz tutmak çok kolay bir iş değil."
Ağca, bu anlamda hem sektör, hem de sektördeki diğer şirketler için örnek oldukları için büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Temiz Tuvalet projesini sürekli geliştirdiklerini ve en son tuvaletlerin kapılarını el değmeden açılabilecek hale getirdiklerini dile getiren Ağca, söz konusu projesinin dışında başka sosyal sorumluluk projelerinin de olduğuna dikkati çekti.
Ağca, istasyonların çevresinin ağaçlandırılması için başlatılan "Yeşil Yol" ve Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası'ndaki rehabilitasyon projesi "Tarihe Saygı"yı buna örnek gösterdi.