Odeabank ve Atlasglobal'dan ortak kart

Odeabank ve Atlasglobal'in geliştirdiği Bank'O Atlas kartı ile kullanıcılar hem mil kazanabilecek hem de taksitli alışveriş yapabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Odeabank ve Atlasglobal'in geliştirdiği Bank'O Atlas, kullanıcısına hem mil kazandıracak hem de alışverişte taksit imkanı sunacak.

Bank'O Atlas'ın tanıtım toplantısında konuşan Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, kredi kartı kullanıcılarının kart kullanımı ile ilgili alışkanlıklarının başında taksitin geldiğini söyledi.

Özkaya, "Bank'O Atlas'ın alışverişlerden kazanılan millerle uçuşlardan kazanılan milleri birleştirerek Atlasglobal uçuşlarında hediye bilet kazandırmasının yanı sıra POS ayrımı olmaksızın taksit yapma özelliği büyük beğeni toplayacak." dedi.

500 bin kart kullanıcısı hedeflediklerini belirten Özkaya, Türkiye kredi kartları pazarında müşterilerine ciddi avantajlar sundukları yeni ürün ile hem Odeabank olarak büyümedeki iddialarını devam ettirdiklerini hem de mil kartları pazarına canlılık getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Özkaya, 3'üncü çeyrek itibarıyla bankanın toplam aktiflerinin 33 milyar lirayı aştığını, bu dönemde 23,5 milyar liralık kredi, 25,5 milyar liralık da mevduat büyüklüğüne ulaştıklarını, aynı dönemde karlarını yüzde 214 artırarak 115 milyon liraya çıkardıklarını bildirdi.

Sermaye artırımlarının yavaşladığı bir dönemde sermaye artırımına gittiklerini belirten Özkaya, şu anda 3 milyar liraya yaklaşan bireysel kredi büyümeleri olduğunu da kaydetti.

"2017 yılında 2 yeni iştirak daha kuracağız"

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy da birçok avantajlar sunan Bank'O Atlas ile yolcu sadakatinin çok daha üst noktalara çıkmasını hedeflediklerini belirterek, "2020 yılında sadakat programlarımızla 1 milyondan fazla aktif yolcuya ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Ersoy, 2015'te yurt dışında yabancı iştiraklere yatırım yapmaya başladıklarını, Irak ve Ukrayna'da hava yolu şirketleri kurduklarını hatırlatarak, biri Orta Doğu'da, diğeri de Avrupa'da olmak üzere gelecek yıl 2 yeni iştirak daha kuracaklarını, sonraki yıllarda da bu sayıyı en az 8 hava yolu iştirakine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

2015 öncesi ağırlıklı iç hat uçan bir hava yolu iken bu yıl itibarıyla yüzde 70 dış hat, yüzde 30 iç hata uçan bir hava yolu şirketi haline geldiklerini, 2017'de bu oranların yüzde 75 ve yüzde 25 olarak değişmesini öngördüklerini ifade eden Ersoy, gelecek yıl büyümeyi devam ettireceklerini, hedeflerinin en az yeni 20 dış hat noktasına tarifeli uçuş başlatmak olduğunu bildirdi.

Havacılık sektöründeki gelişmelere de değinen Ersoy, 2017'nin bu yıldan daha parlak geçmeyeceğini ifade ederek, "2016, sadece Türk taşıyıcıları için zor bir yıl olmadı. Türkiye'ye uçuş yapan tüm diğer yabancı milli hava yolları için de zor bir yıldı. 2017'nin de kolay olmayacağını öngörüyorlar." dedi.

Ersoy, Rusya'da 10'dan fazla kente tarifeli uçuşlara başlayacaklarını da bildirdi.

Odeabank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Cem Muratoğlu ise şu anda 400 bin kredi kartı müşterileri bulunduğunu ifade ederek, "Bu proje kapsamında, gelecek 3-5 yıllık perspektifte bu kadar müşteriyi daha bankamıza kazandırmayı düşünüyoruz." dedi.

Muratoğlu, 2017 sonu itibarıyla 150 bin civarında kredi kartı müşterisini Bank'o Atlas kart sahibi haline getirmeyi planladıklarını, en az 1 milyar liralık harcama yapılabileceğini düşündüklerini de kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir