NN Group'tan 304 milyon euro gelir

NN Group bu yılın ilk çeyreğinde 304 milyon euro gelir elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NN Group, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre tüm dünyadaki gelirini yüzde 3,1 artırarak, 304 milyon euro gelir elde etti. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, NN Group, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. 

NN Group, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre tüm dünyadaki gelirini yüzde 3,1 artırarak, 304 milyon euro gelir elde etti. 

Bu performansta, daha düşük borçlanma maliyetleri ve 2013'e kıyasla toplam 164 milyon euro maliyet tasarrufu sağlayan Hollanda'daki masraf azaltma programı etkili oldu. NN Group, bu kapsamda 2016'da, 200 milyon euro toplam maliyet tasarrufu sağlamayı hedefliyor. 

NN Group'un net sonuçları, 2014'ün ilk çeyreğinde kaydedilen 215 milyon euro zarara karşı, 485 milyon euro olarak gelişme gösterdi. ING Group, Şubat ayında NN Group'taki hisse payını azaltmaya devam ederek yüzde 54,6'ya kadar indirirken, bu işlem kapsamında toplam değeri 200 milyon euro olan hisseler tekrar satın alındı. 

Hollanda'da emeklilik fonu hisselerinin tamamıyla satın alınması neticesinde şirketin ticari performansı güçlendi. 2014'ün ilk çeyreğine oranla yeni satışlar yüzde 10,9 artış kaydetti. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen NN Group Yönetim Kurulu Başkanı Lard Friese, 2015'in ilk çeyreğinde yüksek performans ve satışlardaki sürekli büyümeyle şekillenen, güçlü finansal bir sonuç sergilediklerini belirterek, bu sonuçların, stratejik hedeflere ulaşmaya yönelik verdiği önceliği gösterdiğini kaydetti. 

"2015'e sağlam bir giriş yaptık"

Bu yıla bazı önemli kilometre taşlarıyla girdiklerini ifade eden Friese, "ING markasından NN markasına dönüşüm operasyonunda, tüm ülkelerdeki şirketlerimizin birer birer NN, Nationale-Nederlanden veya NN Investment Partners'a dönüşümlerini gördük. Türkiye'deki operasyonumuzu da NN Hayat ve Emeklilik adıyla sürdürüyoruz. 2015´e sağlam bir giriş yaptık ve yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.  

NN Hayat ve Emeklilik Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Frank Eijsink ise şunları kaydetti: 

"Dönüşümün güçlü bir şekilde gerçekleştiği ülkelerin başında Türkiye geliyor. Dünya çapındaki ilk lansmanımızı, şubat ayında NN Hayat ve Emeklilik markasıyla Türkiye'de gerçekleştirdik. NN Group'un 170 yıllık tecrübesi ışığında Türkiye'deki operasyonlarımız güçlenmeye devam ediyor. Müşterilerimizi ve sevdiklerini odak noktasına koyan 'Önce Sen' anlayışımızdan ve NN değerlerinden güç alarak, müşterilerimizin finansal geleceklerini güvence altına almalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir