Nata'dan Çankırı'da 140 milyon dolarlık yatırım

Nata Holding, Çankırı'da temelini attığı fabrikada yılda 1,5 milyon ton çimento üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Çankırı'da 140 milyon dolarlık yatırımın yapılacağı çimento fabrikasının temelini attı.

Tanık, yazılı açıklamasında, Çerkeş'te temeli atılan fabrikanın 2018'de tamamlanacağını bildirdi.

Fabrikada yılda 1,5 milyon ton çimento üretileceğini ve 300 kişinin de istihdam edileceğini belirten Tanık, "Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, iş dünyası olarak işimizin başındayız. Yatırımlarımıza devam ediyoruz. Türkiye, çok çalışarak birlik ve beraberlik içinde sıkıntıları atlatacak." ifadesini kullandı.

Yatırımlarının sadece çimento fabrikasıyla sınırlı kalmadığına dikkati çeken Tanık, yıl sonuna kadar yurt içinde İstanbul başta olmak üzere İzmir ve Adana'da alışveriş merkezi ve konut projelerine başlanacağını, yurt dışında ise Türkmenistan dışında ikinci bir ülkeye daha açılmayı planladıklarını kaydetti. Tanık, konuya ilişkin ihale sonuçlarının ise yakın bir zamanda sonuçlanacağını açıkladı.

Kazakistan-Türkmenistan ve İran'ı birbirine bağlayan demiryolu hattını yaptıklarını belirten Tanık, bunun Türkmenistan, Kazakistan ve İran Cumhurbaşkanlarının katılımıyla törenle açıldığını anımsattı.

Söz konusu demiryolu hattının bölge için stratejik öneme sahip olduğuna değinen Tanık, ayrıca sinyalizasyon sistemleri, mekanik işler, konut ve istasyonlar yaptıklarını da kaydetti.

'Aşkabat'ta 70 kilometrelik bulvar yapıyoruz'

Bölgede 180 civarında köprü projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Tanık, şunları aktardı:

"2016-2017 Asya Olimpiyatları Aşkabat'ta düzenlenecek. Bu kapsamda şehir içinde 70 kilometrelik bir bulvar yapıyoruz. Yeni caddeler yapıyoruz. 18 adet köprülü kavşak yapıyoruz. Ankara'da gördüğümüz kavşakları biraz daha geliştirerek oraya taşıdık. Bu ülkeye 54 adet yaya alt üst geçidi yapıyoruz, insanlar olimpiyat sırasında rahat hareket etsinler diye. Protokolün kaldığı bölgeyi, havaalanına 5 dakika mesafeye düşürdük."

Aşkabat'ın altyapısını yenileyen çeşitli projeler yaptıklarını belirten Tanık, şehrin adeta yeni bir başkent haline geldiğini ifade etti.

Türkiye'den Türkmenistan'a boru ve benzeri altyapı malzemeleri de ihraç ettiklerine dikkati çeken Tanık, "Türkmenler Türkiye'yi ikinci vatan olarak görüyor. Türkleri çok seviyorlar. Cumhurbaşkanımızı çok seviyorlar." değerlendirmesinde bulundu.