Mira, yüksek yapılara iskelesiz çözüm sunuyor
Mira, iskele, vinç gibi geleneksel yöntemlerle ulaşılması mümkün olmayan yüksek ya da derin noktalarda yapılacak çalışmalar için farklı çözümler üretiyor.
ARZU ALP-İZMİR
Mira, farklı sektörlerde her türlü iple erişim, yüksekte çalışma, tahribatsız muayene, iş güvenliği ve uluslararası geçerlilikte iple erişim teknisyenliği eğitimi ve sertifikalandırması konularında faaliyet gösteriyor.
Birçok ülkede ve farklı iş kollarında çalışmış ip teknisyenlerinden oluşan 7 ortağın 2013 yılında kurduğu şirket, petrol, doğalgaz ve petrokimya endüstrisinden, inşaat sektörüne, rüzgar türbinlerinden silolara ve macera parklarına kadar farklı sektörlerde her türlü iple erişim, yüksekte çalışma, tahribatsız muayene hizmeti sunuyor. Firma, Mira İple Erişim ve Yüksekte Çalışma Eğitim Merkezi’nde de “iple erişim teknisyenleri” yetiştiriyor. Mira Operasyon Müdürü Barış Ateş, “Şirketin kuruluşundan itibaren KOSGEB’in desteklerinden yararlanıyoruz. Bu destekler kısıtlı bir sermayeyle kurulan Mira’nın hedeflediği noktalara daha hızlı gelmesini sağlıyor” diyor.
Mira’nın, Profesyonel İple Erişim Teknisyenleri Derneği (SPRAT), Endüstriyel İple Erişim Ticaret Birliği (IRATA) ve Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlara üye olduğunu vurgulayan Ateş, ayrıca Global Wind Organisation (GWO) Akreditasyonu, ISO 9001 ve OHSAS 18001 Sertifikasyonlarına sahip olduklarını anlatıyor. Hizmetlerini B sınıfı iş güvenliği uzmanı ve SPRAT L3, IRATA L3 teknisyenleri ile verdiklerini dile getiren Ateş, “Türkiye’deki en deneyimli ve uluslararası düzeyde sertifikalı uzman personelleri barındırıyoruz. Sunduğumuz denetleme, bakım, onarım, montaj ve temizlik çalışmalarını, doğru ve global kurallara uygun olarak yapıyoruz” ifadelerini kullanıyor.
“Uluslararası çözüm ortaklığı yapıyoruz”
Kanada’da Max Arrest Force, ABD’de Access Rescue, Türkiye’de de HDM Kalite Kontrol Teknolojileri Hizmetleri şirketleri ile çözüm ortaklığı yaptıklarını aktaran Ateş, “Hedefimiz, yüksekte çalışma ile ilgili güvenli çalışma ortamları yaratmak ve bilgi eksikliğinden kaynaklanan kazaların engellenmesinde pay sahibi olmak. Ayrıca rüzgar enerjisi sahalarında, hızlı ama güvenli; bakım, onarım, montaj hizmetleriyle bulunduğumuz konumu yenilikçi mühendislik çalışmalarıyla ileriye götürmeyi istiyoruz” açıklamasını yapıyor. Eğitim merkezlerinde iple yerden yüzlerce metre yükseklikteki işlere yönelik eğitim verdiklerini belirten Ateş, “Eğitimlerde, farkındalık yaratarak, farklı bakış açıları ve güvenli çalışma yöntemlerini benimsetiyoruz. Ayrıca iş güvenliği ve işçi sağlığı, teknik kurtarma, iple erişim eğitimi hizmetleri sunuyoruz” diyor. Rüzgar türbinlerine yönelik, uluslararası geçerlilikte GWO temel güvenlik eğitimi de verdiklerini vurgulayan Ateş, “Bu eğitim rüzgar türbinleri için yüksekte çalışma ve kurtarma, elle taşıma, ilk yardım eğitimleri, iş güvenliği modüllerini içeriyor. SPRAT ve IRATA İple Erişim Teknisyenliği Eğitimleri’ni de bu merkezde veriyoruz. Ankara’da da bir ofisimiz var” bilgilerini veriyor.