Logo Yazılım'dan altı ayda 2,2 milyar lira reel gelir

Türkiye’nin en büyük yerli iş yazılımı şirketlerinden Logo Yazılım, yılın ilk altı ayında satış gelirlerinin reel olarak yüzde 19 artırarak 2,2 milyar liraya çıkardı. Faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı ise 827 milyon TL’ye ulaştı.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yazılım şirketi Logo Yazılım, 2024 yılına ilişkin enflasyon düzeltmesi içeren ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı.

Buna göre Logo Yazılım, satış gelirlerini önceki yıla oranla reel olarak yüzde 19 artırarak 2 milyar 277 milyon TL’ye yükseltti. Faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) önceki yıla göre reel olarak yüzde 25 artarak 827 milyon TL’ye ulaşan Logo Yazılım’ın tekrarlayan gelirlerinin faturalanan gelirler içindeki payı ise yüzde 72’ye yükseldi.

Logo Yazılım, Türkiye operasyonları satış gelirlerini reel bazda yüzde 20 artışla 1 milyar 645 milyon TL’ye yükseltti. Türkiye’de bulut çözümler yüzde 18’lik gelir artışı kaydederken, FAVÖK marjı yüzde 42 olarak gerçekleşti. 

Müşteri sayısında artış

e-Devlet çözümlerinde pazar lideri olan eLogo, aktif müşteri sayısını bir önceki yıla göre yüzde 28 artırarak 188 bin müşteriye ulaştı. Mikro KOBİ’lerin dijitalleşmesini sağlayan bulut çözümü Logo İşbaşı’nın kullanıcı sayısı önceki yıla göre yüzde 39 artışla 64 bin olarak gerçekleşti. Perakende sektöründe yeni nesil müşteri deneyimi sunan Logo Diva Perakende bulut çözümlerinin kullanım noktası sayısı önceki yıla göre yüzde 5 artarak 10 bin 700’e ulaştı.

Logo Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su M. Buğra Koyuncu, "Makro düzeyde yaşanan zorluklara rağmen Türkiye operasyonlarımızda güçlü ve istikrarlı bir gelir büyümesi kaydettik. Yeni müşteri kazanımıyla sürekli genişleyen güçlü müşteri tabanımız ve mevcut müşterilerimizin artan harcamaları ile büyümemizin sürdürülebilirliğini sağladık. Bulut gelirlerimizdeki artış ve tekrarlayan gelirlerimizin toplam gelir içindeki payının yükselmesiyle sağlıklı büyüme grafiğimizi koruduk. Müşteri deneyimi odağı ile uçtan uca hizmet veren bir bulut şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yerli yazılımın gücüyle sunduğumuz geniş çözüm portföyümüz ve yaygın iş ortağı ağımızla Türkiye’de üreten, ekonomimize katkı sunan tüm firmaların yanında olmaya ve değer yaratmaya devam edeceğiz.” dedi.