Konya Şeker'den 'plastik kampüsü'

Konya Şeker, 33 milyon TL yatırımla 17 bin metrekarelik alan faaliyet gösterecek bir plastik tesisi kuruyor. Tesis plastik çuval, file ve boru üretimi yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Özhan ERDEM

KONYA - Konya Şeker, Cihanbeyli'deki  Panplast  damla sulama ve yağmurlama borusu üretim tesisinin yanına plastik kampüsü kuruyor. Toplamda 33 milyon lira yatırım yapılan ve 17 bin metre karelik bir alanda faaliyet gösterecek olan  Panplast Plastik Kampüsü'nde  tekstil grubunda şeker çuvalı ve file çuval, PVC grubunda ise PVC boru, temiz su borusu, sondaj borusu ve korige boru üretilecek. Yılda toplam 15 bin ton civarındaki kurulu kapasitesiyle alanında Türkiye'nin  ilk 3 firması arasında yer alan Panplast, halen 4 ekstrüsyon hattı ile üretim yapıyor.

Panplast Genel Koordinatörü Altuğ Altıok, Türkiye çapında ilk 500 büyük firma arasında ikinci sırada yer almak istediklerini belirterek, "Türkiye'nin damla ve yağmurlama sulama borularına olan ihtiyacı, daha önceki yıllarda 450 milyon metre idi. Bugün itibari ile bu ihtiyaç 650 milyon metreye ulaştı. Panplast olarak bu ihtiyacın yılda yaklaşık 250 milyon metresini biz üretiyoruz" bilgisini verdi.

Mevsimlik çalışanlar dışında 105 kişinin istihdam edildiği tesislerde üretilen ürünlerin dış pazara da sunulduğunu vurgulayan Altıok, "İlave ettiğimiz yassı damlama hattı ile ürünlerimizin dış pazara açılması için büyük çaba gösteriyoruz. [Rusya ve İran'a ihracat yapıyoruz] Cezayir pazarına yeni girmiş olmakla beraber Irak, Romanya, Türkî Cumhuriyetleri ve diğer dış pazara girme faaliyetlerine de devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

150 kişilik istihdam

Halen kuruluş  aşamasında olan yan tesislerden de bahseden Altıok, "Tekstil ve PVC boru olmak üzere 2 yeni tesisin kuruluş çalışmaları sürüyor.  Toplamda 33 milyon lira yatırım yapılan ve 17 bin metre karelik bir alanda faaliyet gösterecek olan tesislerden tekstil grubunda şeker çuvalı ve file çuval gibi ürünler , PVC grubunda ise PVC boru, temiz su borusu, sondaj borusu ve korige boru gibi plastik boru çeşitleri üretilecek. Tamamlandıktan sonra yaklaşık 150 kişiye istihdam sağlayacak olan tesisleri tamamen öz sermaye ile kurduk. Geniş üretim bantları ve ürün yelpazesi ile tesislerimiz tam anlamıyla bir 'plastik kampüsü' niteliğinde" dedi. 2006'dan sonra Panplast gibi yerli ve güçlü bir üreticinin pazara girmesinin damlama sulama sistemleri fiyatlarına olumlu şekilde yansıdığını ifade eden Altıok, " Panplast'ın sektördeki üretim kapasitesi ve etkin gücü sayesinde çiftçilerimiz artık sulama sistemlerine daha ucuza yani eski fiyata oranla yarı fiyatına alabiliyorlar" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir