Karel, yabancı ortaklık tekliflerine sıcak bakıyor

Dünyada 10 milyona yakın çalışanın Karel sistemler üzerinden haberleştiğini kaydeden Genel Müdür Yardımcısı Duman, "Hedeflerimizin gerçekleşmesine katkıda bulunacak oluşumlara sıcak bakabiliriz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 


Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

İSTANBUL - Karel Genel Müdürü Yardımcısı Osman Duman, yabancı ortaklık tekliflerine sıcak bakabileceklerini söyledi. Duman, konuyla ilgili olarak, "Yabancı ortaklık tekliflerine yaklaşımımız içeriğine göre olur. Karel pazar lideri olan, başarılı ve geleceğe yatırım yapan bir şirket. Buna paralel hedeflerimizin gerçekleşmesine katkıda bulunacak oluşumlara sıcak bakabiliriz" diye konuştu.
2011 yılında 21,2 milyon TL yatırım yaptıklarını söyleyen Duman, yatırımlarına yönelik şu açıklamalarda bulundu: "Yatırımlarımızı insan kaynakları başta olmak üzere yeni ürün çözümlerimiz, Ar-Ge, üretim ve kalite, ihracat, satış ve pazarlama olarak özetlemek mümkün. Esas olarak yatırımlarımızı uzun vadeli hedeflerimize göre belirliyoruz. Türkiye'de bilişim sektörünün 4 kat büyüyerek 2023 yılında 160 milyar dolarlık hacme ulaşması bekleniyor. Karel olarak bu büyüme hedefine paralel bir vizyon belirledik. Alanımızı bugün büyüklüğü 250 milyon dolar olan donanım ağırlıklı PBX pazarından yazılım ve katma değer hizmetleri pazarına doğru genişletiyoruz. Bu pazar segmenti önümüzdeki 10 yıl içinde 40 kat ile en fazla büyümenin beklendiği alan olacak. Yatırımlarımızı da bu alana doğru genişletmek üzere yapıyoruz."

Yeni yaklaşımlar sunmaya devam edecek

2011'den itibaren, değişen iş süreç ve modellerine uyumlu, şirketi hedeflerine taşıyacak kilit unsurları teşkil eden, IP çözümleri, Tümleşik İletişim Sistemleri, Çağrı Merkezi, Bulut Çözümleri, Görüntülü İletişim ve Güvenlik Sistemleri'nden oluşan yenilikçi ürün ve çözümleri pazara sunduklarını dile getiren Dumar, "Bunlar Süreç Yönetimi, Kaynak Yönetimi, Müşteri Yönetimi ve Güvenlik alanlarında önemli faydalar sunacak. Karel olarak kurumların iletişim ihtiyaçlarının karşılanmasında uzmanlığımız var. Bundan sonraki adımda yeni alanlarımızdaki ürün ve çözümlerimiz çeşitlenirken, yeni entegrasyon çözümlerimizle de toplam faydayı arttırıcı yeni yaklaşımlar sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'Avustralya hariç her kıtaya ihracat yapıyoruz'

[PAGE]

'Avustralya hariç her kıtaya ihracat yapıyoruz'

Karel'in Avrupa'nın en büyük 3, dünyanın en büyük 15 PBX üreticisinden biri olduğunu dile getiren Osman Duman, Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu ve Afrika Bölgesinin pazar lideri olan markası olduklarını ve bugün Karel markasıyla 30'dan fazla ülkeye ürün ve teknoloji ihraç ettiklerini söyledi. Avustralya hariç her kıtaya ihracat yaptıklarını ifade eden Duman, ihracat pazarlarına yönelik şunları söyledi:
"Bunlardan öne çıkan,  Bağımsız Devletler Topluluğunda yer alan ülkelerin yanı sıra Afrika uzun yıllardır etkin olduğumuz pazarlardan. Büyük bir pazar olan Hindistan pazarında  ise şu anda yaklaşık yüzde 3'lük bir pazar payına sahibiz. Karel ürünlerinin ABD pazarındaki dağıtımı için bir distribütörle çalışmalarımız devam ediyor. 2012'nin ikinci çeyreğinde; Kırgızistan telekomünikasyon pazarının önde gelen şirketlerinden K3T ile distribütörlük anlaşması imzaladık. Irak pazarında etkinliğimiz artıyor. Tunus'ta yeni yapılanmamızı takiben önemli projelerde şanslı durumdayız.  2010 yılında yaptığımız çalışmalarla Azerbaycan Telekom santrallarının sayısallaştırılmasına ilişkin ülkenin en önemli projelerinden birini başarıyla tamamlayarak 400 bin aboneye KAREL santralları ile hizmet verir hale geldik. Şimdi gelişen PBX işimize paralel, yeni ürün grubumuz olan görüntülü iletişim ve güvenlik sistemlerinde de önemli bir sipariş alarak Azerbaycan'da bu pazara da giriş yapıyoruz. Son bir yıldaki odaklı çalışmalarımızla Ukrayna, Kazakistan ve Beyaz Rusya pazarlarında etkinliğimiz artıyor. Bu ülkelerde en önemli turizm yatırımları başta olmak üzere önemli referans projelerinde artık Karel markasını görebiliyorsunuz. Yeni ürün gruplarımızdan tümleşik iletişim çözümlerimizle Ukrayna'da önemli bir projeyi almak üzereyiz. Letonya ve Baltıklarla ilgili çalışmalarımız var. Macaristan ve yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösterdiğimiz Polonya pazarındaki etkinliğimizi arttıracak çalışmalarımız devam ediyor."

Bu yıl sektör büyüklüğü 35 milyara çıkması bekleniyor

[PAGE]

Bu yıl sektör büyüklüğü 35 milyara çıkması bekleniyor

"Türkiye, dünyanın en büyük 16'ncı, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci, Avrupa'nın ise birinci ekonomisi konumunda" diyen Osman Duman,  sektörle ilgili şu bilgileri verdi:
"Öte yandan yetişmiş insan gücü açısından zengin, yeni teknolojileri kullanmaya açık,  teknolojik altyapıya sahip, jeopolitik konumu sayesinde yurtdışı pazarlarda avantajlı konumda olup uluslararası platformda dinamik yapısıyla dikkat çeken Türkiye, bilişim sektörü açısından önemli potansiyele sahip. Sektör hızlı bir şekilde büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. 2012 yılında sektör büyüklüğünün 35 milyar dolara yaklaşması bekleniyor. 2023 hedefleri ise 160 milyar doları işaret ediyor.
Bilişim sektörünün gelişimi sadece o sektördeki ekonomik büyüklükle ölçülmüyor. Bu stratejik öneme sahip lokomotif bir sektör. Buradaki gelişim diğer sektörlerdeki verimliliğin arttırılmasında, global rekabet gücü kazanılmasında,  bilgi toplumuna geçilerek eğitim ve istihdam artışına kadar bir çok kritik konu için önem taşıyor. Ancak bu konuda başarılı olmanın anahtarı tüketen değil aynı zamanda üreten de olabilmekte yatıyor. Bu nedenle sektöre ilişkin politikaların yerli üretimin ve Ar-Genin teşvik edilmesi yönünde olması da kritik önem arz ediyor. Öte yandan büyük bir güç olan devlet satın alma gücünün de bu yolda bir teşvik aracı olarak kullanılması da önemli araçlardan biri olarak görülmeli."

Dünyada 10 milyon kişi Karel kullanıyor

[PAGE]

Dünyada 10 milyon kişi Karel kullanıyor

Bu gün sadece Türkiye'de 575 binden fazla işletmenin Karel santrallerini kullandığını kaydeden Osman Duman, Türkiye'de işyeri haberleşme trafiğinin yaklaşık yüzde 50'sinin Karel sistemler üzerinden gerçekleştiğini, kullanıcı bazında ise dünyada 10 milyona yakın şirket çalışanının Karel sistemler üzerinden haberleştiğini kaydetti. Duman, "Karel bulunduğu konum itibariyle global hedefleri olan bir marka. Bunun için de mevcut pazarlarımızdaki etkinliğimizi arttırırken yeni pazarlarda da odaklı olarak yaygınlaşmayı hedefliyoruz. Karel'in başarısında önemli rol oynayan güçlü bir Ar-Ge'miz olması bize gelecek açısından da avantajlı kılıyor. Öte yandan global anlamda teknolojik gelişmelere yatırım yapmayı, müşterilerimiz için kalıcı değer yaratacak çözümler oluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.