İspak, yeni teknolojileriyle Interpack'ta boy gösterdi

Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Kibar Holding bünyesinde faaliyet gösteren İspak Ambalaj, Avrupa'da yeni fabrikasını ve teknolojilerini tanıttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selenay YAĞCI

İspak, 4-10 Mayıs arasında Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen ambalaj sektörünün dünyadaki en büyük buluşması Interpack 2017 Fuarı'nda ödüllü esnek ambalajıyla boy gösterdi. Kibar Holding CEO’su Tamer Saka ve İspak Ambalaj Genel Müdürü Eser Erginoğlu fuarda iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Erginoğlu, sektörün dünyadaki en önemli buluşma noktası Interpack Fuarı’nda yeni tesislerini ve ürünlerini tanıttıklarını, yeni iş anlaşmaları için başarılı görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.

Kibar Holding CEO’su Tamer Saka da esnek ambalaj sektörüne özelleştirilmiş, yüksek kaliteli ürünler ve hizmetler sunan İspak'ın fuarda yeni pazar potansiyelleri yakaladığını belirtti. Ambalajı hizmet işi olarak gördüklerini belirten Saka, müşterilerine yeni teknolojileriyle daha çok katma değerli çözümler sunacaklarını kaydetti. Saka, Kocaeli Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’nde bu yıl 200 milyon TL yatırımla tamamen Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn edilen yeni fabrika sayesinde Avrupa’nın ilk 20 üreticisi arasında olmayı amaçladıklarını kaydetti. Saka, 2 tesisle üretimlerini 15 binden 40 bin tona ulaştıracaklarını söyledi.

Hedef; 150 milyon euro ciro

İspak Ambalaj'ın bu yıl 50 milyon euro ciro yaptığını aktaran Saka, hedefl erinin 3 yıl içinde 150 milyon euro olduğunu belirtti. Yeni tesiste üretilen ileri teknolojili, katma değerli ürünler sayesinde Türkiye’nin ihracatına 100 milyon euroluk katkı sağlamayı planladıklarını dile getiren Saka, "Özellikle medikal ambalaja yöneldik. Bu tesiste 700 metrekarelik hijyen odası var.

Bu kadar büyük oda Türkiye'de başka yok. Zorunlu olan İSO8 Belgesi'ni de aldık. Özellikle gıda ve medikal ambalaj alanlarında portföyümüzü genişletmeyi hedefl iyoruz" diye konuştu. Üretimin yüzde 40'ını ihracat ettiklerini ifade eden Saka, 3 yılda yüzde 60'a çıkarmayı hedefl ediklerini kaydetti. Avrupa'da pazarın her yıl çift haneli büyüdüğünü ve yaklaşık 20 milyar euro hacme ulaştığını anlatan Saka, "Pazarın potansiyeli çok yüksek. Türkiye'de tahmini 600 bin ton kurulu kapasite var. Bu 2 milyar euroluk hacim demek. 300 bini ihracat, 300 bini de ihracat. Genellikle Batı Avrupa'ya ihracat yapılıyor" dedi.

İspak, 2016 yılında kapsül kahve ambalaj ürünlerinden biri ile Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından verilen 2017 WorldStar Award ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) 2017 ödüllerini de kazandı