İnci Viyol, ürün gamını artırarak iç pazarda büyüyecek
Erzincan'da kağıt viyol üretimine başlayan İnci Viyo, bu yıl müşteri talepleri doğrultusunda ürün gamını artırma çalışmalarına başlayacak.
Dilek FİDAN
ERZİNCAN - Yumurta sektörünün ihtiyaç duyduğu yumurta viyolü ile 2013 yılında üretime başlayan İnci Viyol, iç pazarın yeni büyüyen markası olma yolunda yatırımlarını sürdürüyor. Çevre dostu doğal ambalaj olan kağıt viyol ile yumurtaya doğal koruma sağlayarak, Erzincan'da kağıt viyol üretimine başlayan İnci Viyol San.Tic.Aş., bu yıl müşteri talepleri doğrultusunda ürün gamını artırma çalışmalarına başlayacak.
İnci Viyol San.Tic.Aş.Genel Müdürü Hüsnü Tunçarslan, "Firmamızı öz sermayemizle 2013 yılında Erzincan OSB'de kurduk.11 bin metrekaresi açık, 3 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 14 bin metrekare alan üzerinde faaliyetimizi sürdürüyoruz. Doğu Anadolu Bölgesinde kağıt viyol üretimi yapan ilk firmayız. İlk başlarda ürünlerimizi bölgesel olarak gönderiyorduk. Daha sonra ürün kalitemizi ve ürün gamımızı da artırarak bölgesel olan ürünlerimizi tüm Türkiye geneline göndermeye başladık" dedi. İç pazar ağırlıklı çalıştıklarını belirten Tunçarslan, "Üretimimizin yüzde 90'nını iç pazarda, kalanını ihracatla değerlendiriyoruz. Gürcistan ihracat pazarımızı oluşturuyor. Yıllık 15 milyon kağıt viyol üretimi yapmaktayız. Bu üretim miktarı ile bölge ihtiyacını karşılıyoruz. Talep artışı durumunda ise üretim kapasitemizi ihtiyaca göre artırabiliyoruz" şeklinde konuştu.
Ürün çeşitliliğinden bahseden Tunçarslan, "Firma olarak şuan için 3 çeşit viyol üretimi yapıyoruz. Bunlar, 15,5 LBS 30 adet küçük boy yumurta için (53 gr ve altı),17 LBS 30 adet orta boy yumurta için (53 gr - 63 gr arası), 20 LBS 30 adet büyük boy yumurta için (63 gr - 73 gr arası) boylarda ürünlerimiz. Ayrıca sarı, naturel ve pembe gibi 3 çeşit renkte viyol üretimini yapabiliyoruz. Viyollerimiz satışa sunulan yumurtaların cazip ve albenili olmasını sağlıyor. Viyollerimiz estetik ve doğaldır. Müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Satışlarımızı doğrudan temin ve üreticiye nakliye dahil teslim ediyoruz .Firma olarak ISO-TSE gıda uygunluk belgesi ve lisanslı üretim belgesine sahibiz. Ar-Ge çalışmalarına önem veriyoruz.Üretim bandımızı ve ürün kalitemizi sürekli yeniliyoruz. Daha kaliteli ürünleri sektöre uygun fiyata sunmaya çalışıyoruz" diye belirtti.
Sektörde marka olmak adına adım attıklarını ifade eden Tunçarslan, şöyle dedi; ''Şuanda 18 personelimizle üretim yapıyoruz ve bölgenin ihtiyacını karşılıyoruz. Bu sayıyı önümüzde ki yıllarda 50 kişiye çıkarmak ve bölge halkına iş istihdamı sağlamak istiyoruz. Firma olarak da Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı'nın 2015 yılı iktisadi kalkınma mali destek programı kapsamında 'Hurda kağıdın katma değer ile dövize dönüşüm süreci' projesiyle destek almaya hak kazandık. Bu proje kapsamıyla daha iyi hizmet vermek ve sektörde bir marka olmak için yumurta viyollerimizi ihracatta kullanmak için 19 ELT şeklinde ara boyda büyütmeyi planlıyoruz. Sektörde ki firmaları rakip olarak görmeden kendi kalite ve prensiplerimiz doğrultusunda çalışıp gelecek yıllarda daha kaliteli ve markalaşma yolunda yatırımlarımıza devam etmek istiyoruz .Böylelikle Türkiye ve yurt dışında bilinen bir marka olmayı hedefliyoruz''