Hisseyi 3 ay tutana yüzde 10 bonus verecek

Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler, yüzde 25,1 oranındaki halka arzdan 41 milyon 875 bin lira civarında gelir bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Halka açılmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuran Karakaş Atlantis'e onay çıktı.

Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, şirketin halka arzına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onay aldıklarını söyledi.

Karakaş, "Yaklaşık 200 sayfalık bir izahname çıktı. Bu, sektörün anlatılması adına iyi bir çalışma oldu. Bu, yatırımcı açısından da önemli, çünkü yatırımcıya kendinizi doğru anlatmanız gerekiyor" dedi.

Tüketicilerde altın sektörünün kayıt dışı olduğuna yönelik bir algı olduğunu, kendilerinin ise bu algıyı kırmaya çalıştıklarını anlatan Karakaş, "Uluslararası bağımsız denetim raporları var artık. Yeni Türk Ticaret Kanunu'na uyduk. Bunun sonucunda çok yalın, çok şeffaf bir bilanço anlatım şekli çıktı ortaya. Halka arz sürecinde Halk Yatırım ile çalışıyoruz. Ama 23 tane de konsorsiyum üyemiz var. Başarılı bir halka arz olacağını umuyoruz" diye konuştu.

Karakaş, İstanbul Sanayi Odası tarafından (İSO) açıklanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2011 listesinde Karakaş Atlantis'in, 416. sıradan 265. sıraya yükseldiğine de dikkati çekti.

Hisse senedini 3 ay elinde tutana yüzde 10 bonus

Karakaş, "Şirketin yüzde 25,1'ini halka arz edeceğiz, bundan 41 milyon 875 bin lira civarında bir gelir bekliyoruz. Elinde hisse senedini 90 gün tutan yatırımcıya yüzde 10 bonus, yani ilave hisse vereceğiz" dedi.

En önemli isteklerinin üretimi artırmak ve yeni şubeler açmak olduğunu vurgulayan Karakaş, açmayı planladıkları yeni bölgelerle yaklaşık 200-250 kurumsal müşteriye daha ulaşacaklarını ifade etti.

Altın sektöründe vadelendirmeyi üreticilerin yaptığına dikkati çeken Karakaş, "Ama bizim bakiye kullanabildiğimiz bir üst merci yok. Altın Borsası'ndan peşin ya da Merkez Bankası'nda 1-2 gün önce altın alabiliyoruz. Diğer sektörler ham maddeyi 1 senelik vadelerle alabilirken, biz çok fazla sermaye yoğun bir sektörüz" şeklinde konuştu.

Diğer altın şirketlerinin neden borsaya girmedikleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Karakaş, şunları kaydetti:
"Bir Vergi Usul Kanunu'na göre yapılan bilançolar var, bir de uluslararası bağımsız denetim bilançoları var. Vergi Usul Kanunu'na göre yapılan bilançolara baktığınız zaman, altın stoklarını Vergi Usul Kanunu'na göre değerleyemiyorsunuz. Buna göre bilanço yapan birisinin uluslararası bağımsız denetim bilançosuna geçişi çok sancılı oluyor.

Biz halka arz sürecini sabit fiyatlı talep toplama şeklinde gerçekleştireceğiz. Fiyatı 2 lira 50 kuruş olarak belirledik. Yüzde 85 yurt içi bireysel, yüzde 15 de yurt içi kurumsal ayrımı yaptık. Diğer firmaların da bizi izleyeceğini düşünüyoruz. 2013'de bizim gibi firmaların borsaya geleceğini düşünüyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir