Henkel Innovation Challenge’ın birincisi Hırvatistan

Henkel Innovation Challenge’da 2050 yılının en iyi ürün vizyonu HIrvatistan takımın saç şekillendiricisi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 30 ülkeden 21 öğrenci takımı Düsseldorf’ta düzenlenen ‘Henkel Innovation Challenge’ın uluslararası finalinde yer aldı. Öğrencilerin yenilikçi konseptlerini Henkel yöneticilerinin bulunduğu panelde göstermek için üç günleri vardı. Sonuç olarak jüri, 2050 yılı için en iyi ürün vizyonunu sunan Hırvatistan takımını birinci seçti. Hırvatistan’ın Rochester Teknoloji Enstitüsü’nde öğrenim görmekte olan Daren Perincic ve Dominik Benger, Henkel Innovation Challenge’ın bu yılki kazananları oldu. Finalde, ikilinin devrim yaratan saç şekillendirici projesi uluslararası rakiplerinin arasından sıyrılmayı başardı.

Henkel Innovation Challenge’ın Düsseldorf’taki finalinde Türkiye’yi kendilerine verdikleri isimle The Hub ekibi temsil etti. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Hüseyin Gökçe Kırmacı ve Mustafa Erdi Durak’ın oluşturduğu The Hub; Bonderite markası altında, gelecekteki tüketiciler için toz formatında, sürdürülebilir çevreci ve inovatif
hijyen ürünü fikirlerini jüriye sundu. Ayrıca deneyimli bir Henkel yöneticisi yarışma boyunca finale kazanmaya hak kazanan ekiplere mentörlük etti. The Hub ekibi dereceye giremese de sunumlarıyla jüriden beğeni topladı.

Kazanan takımdan Dominik Benger, “İkimizin de geçmişinde spor önemli yer tutuyor. Dolayısıyla mücadele etmeyi çok seviyoruz. Ancak bu büyük yarışmada birinci olmayı hiç beklemiyorduk. Burada geçirdiğimiz üç günün en güzel yanı ise yaşadığımız uluslararası atmosfer oldu. Asla unutamayacağımız harika insanlarla tanışma fırsatı bulduk.”
şeklinde konuştu. Henkel Innovation Challenge’ın birincileri, 10.000 Euro değerinde dünya turu bileti kazanırken, ikinci ve üçüncü olan ekiplerle birlikte Henkel Yönetim Kurulu Başkanı Kasper Rorsted ile bizzat tanışma fırsatını da elde ettiler.

Kazanan takımın Schwarzkopf markası için geliştirdiği ve bir yazılım ile kullanıcıların saç şekillerini değiştirmelerine olanak sağlayan “H Dizayn” adlı ürün fikri, jüriyi ikna etmeyi başardı. Henkel Innovation Challenge’ın ikinci ve üçüncüsü ise Katar ile Hindistan’dan katılan ekipler oldu. Carnegie Mellon Üniversitesi’nden Jasim Polin ve Sarah Mustafa, dünyanın ilk programlanabilir güzellik ürünü ile ikincilik ödülüne layık görülürken Delhi Araştırma Yönetimi Fakültesi’nden Geetika Goel ve Mayank Nandwani’nin oluşturduğu Hindistan takımı ise otomotiv endüstrisinde kullanılmak üzere geliştirdikleri “eCoat” adlı sürdürülebilir yüzey kaplama çalışmaları ile üçüncü oldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir