Hatay-Anamur hattında 50 şubeye ulaşacak

Adanalı İzlemek ailesinin, 22 mağazadan oluşan ‘Yonca Market' zinciri ile başlayan marketçilik serüveni, mağazalarının Migros'a devrinden sonra 'Ekoroma' ile devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Belma BAĞRIK

ADANA - Adana'da doğup, Mersin ve Hatay'da yaygınlaşarak Türkiye'nin en kuvvetli bölgesel market zincirlerinden biri haline gelen Yonca Marketçilik'in devrinden sonra firma ortakları sektörden ayrılmama kararı alıyor. Böylece ortaklardan Halil İzlemek, Ekoroma'yı hayata geçiriyor. 2009'da yılında ilk şubesi açılan Ekoroma, hızlı bir büyüme ile bugün 9'u Adana, 5'i Mersin'de olmak üzere toplam 14 şubeye ulaştı. "Bu büyümeyi dünyanın ve Türkiye'nin ender örnekleri arasında bulunuyor" diyen Genel Müdür Özcan Balioğlu, başarılarını uzun bir market serüvenine bağlıyor. Yonca Market'teki profesyonel ekibi Ekoroma'ya taşıyarak çok hızlı bir yol kat edildiğinin altını çizen Balioğlu, 5 yılda 14 şubeye ulaşan bir mağaza zinciri kurulduğunu vurguluyor. Bugün 12 bin metrekareye yakın bir satış alanlarının olduğunu anlatan Balioğlu, bir o kadar da aynı ölçülere sahip depolama alanının bulunduğunu ve bir lojistik merkezleri ile hizmet verdiklerini aktarıyor. Bünyelerinde 400'ün üzerinde kişinin istihdam edildiğini dile getiren Balioğlu, "Kısa sürede bu büyümeyi yakalayabilmek çok önemli bir başarı" cümlesini kullanıyor.

3 mağaza için 2.5 milyon TL'lik yatırım

Bu yıl içerisinde Adana ve Mersin'de olmak üzere toplam 3 şube daha açmayı planladıklarını açıklayan Balioğlu, 3 mağaza için yaklaşık 2.5 milyon TL'lik bir yatırım yapacaklarını vurguluyor. Yalnızca bu iki kentle sınırlı kalmak istemediklerine dikkat çeken Balioğlu, özetle şu ifadeleri kullanıyor: "Ağırlıklı olarak bu bölgede büyümek istiyoruz. Hedefimiz 2020 yılında Hatay'dan Anamur'a 50 Ekoroma. Hızlı büyümenin getireceği sancıların önüne geçebilmek için de bu yıl kurumsallaşma çalışmalarımıza devam edeceğiz. 50 şubeye ulaşabilmek için mutlaka doğru bir altyapı kurmak gerekiyor. Bu nedenle altyapı ve kurumsallaşma çalışmalarına hız vereceğiz. Firma olarak daha hızlı bir büyüme için de kolları sıvamış olacağız."

Balioğlu, bu yıl yüzde 15'lik büyüme beklediklerini ancak bu beklentinin bu yıl açacakları yeni şubeleri kapsamadığını vurguluyor. Mağazalarında 12 bin ila 15 bin arasında ürün çeşidi bulduğuna aktaran Balioğlu,çeşitlerin mağazaların büyüklüğüne göre değiştiğini aktarıyor. Önümüzdeki dönemde unlu mamullerde değişik ürünler üreteceklerini açıklayan Balioğlu, bu anlamda ev tipi cevizli baklava üretimine başladıklarını ve çok ilgi gördüğünü kaydediyor. Balioğlu, "Tüketim alışkanlıklarındaki değişime de ayak uydurmalıyız. İlernleyen süreçte hem kuru hem de yaş pastalarımızda farklılıklar oluşturup müşterilerimizin beğenisine sunmak istiyoruz" diyor.

Unlu mamulleri kendi merkezinde üretiyor

Ekoroma'nın unlu mamuller bölümündeki ürünler tamamen kendi bünyelerinde üretiliyor. Genel Müdür Özcan Balioğlu, bunun için geçen yıl 1000 metrekarelik bir alanda üretim merkezi açtıklarının altını çiziyor. Bundan sonra da Ekoroma’nın unlu mamullerle bağdaştırılmasını istediklerine işaret eden Özcan Balioğlu, bu yıl unlu mamullerdeki hedeflerini gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma sürecine gireceklerini söylüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir