Hareket'ten 2200 ton kapasiteli paletli vinç yatırımı

Mega projelerdeki kaldırma operasyonlarında adı sıkça geçen Hareket, 2200 ton kapasiteli paletli vinç yatırımıyla verdiği hizmete yeni bir boyut kazandırdı. Şirketin Temmuz ayı başında Dubai’de yaptığı lansmanla tanıtımını yaptığı vinç, şirketin sektördeki iddiasını küresel platformda sürdürmesine destek veriyor.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Özbekistan, Kazakistan, Tanzanya, Senegal, Polonya ve Ukrayna başta olmak üzere Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’da hizmet veren Hareket, yatırımını gerçekleştirdiği dünyanın sayılı büyüklükteki paletli vincinin lansmanını Dubai'de yaptı.

2200 tonluk 216 metrelik vinç hizmete hazır

2200 ton kapasiteli paletli vinç, mega projelerdeki kaldırma operasyonlarında kullanılabilecek niteliklere sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Dünyanın en yüksek kaldırma kapasiteli ve en büyük paletli vinçlerinden biri konumundaki 2200 tonluk vinç, tam konfigürasyon kurulduğunda 216 metre boyutuna ulaşıyor. Vincin parçaları demonte halde bir yerden bir yere yaklaşık 150 adet nakliye aracı ile taşınabiliyor. Bu büyüklük ve yüksek kaldırma kapasitesine sahip paletli vinç, sektörel olarak son derece dikkat çekici ve mega projeler açısından kilit ekipman özelliği taşıyor.

"Yeni bir dönemin kapıları aralanıyor"

Lansman toplantısında söz alan Şirket Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Abdullah Altunkum,  “Hareket olarak, 2200 ton kapasiteli yeni paletli vincimizle büyük ölçekli projelerde yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Bu yatırımımız, sadece Hareket’in küresel varlığını güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda sektördeki liderliğimizi pekiştirecektir. Mega projelerde yer almak ve mühendislik hizmetlerimizi daha etkin kullanabilmek için bu önemli adımı atmaktan gurur duyuyoruz. Gelecek yatırım planlarımız arasında yer alan ikinci bir 2200 ton kapasiteli vinç ile toplamda 4000 ton kaldırma kapasitesine sahip olmayı hedefliyoruz. Bu sayede, ekipman parkımızın çeşitliliğini daha da artırarak, mühendislik ekibimizin birçok yeni başarı hikayesi yazacağına inanıyorum. Bu yatırımı yapmamızın nedeni, Hareket’in küresel varlığını genişletmek, uluslararası arenadaki projelerde etkinliğimizi artırmak ve Orta Doğu’da planlanan projelerde bu kapasitede bir vince ihtiyaç duyulduğunu görmemizdir. Gelişmiş filomuzla ve uzman ekibimizle başarılarımız çoğaltacağımıza inancımız tam” diyerek yeni yatırımla ilgili görüşlerini dile getirdi.