Hannover, bir fuarına ortak aldı yeni satın alma hızını yavaşlattı

Hannover Fairs Turkey'nin Genel Müdürü Alexander Kühnel, "Kendi alanımızdaki öncü fuarları gerçekleştiriyoruz. 30 binden büyük metrekarelerde fuarlar düzenliyoruz. Eğer 3 bin metrekare kaybedersek bu bizi etkiler ama yine de 27 bin metrekare fuarı açma gücümüz olur." ifadelerini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Serkan AKINCI

Almanya merkezli fuarcılık şirketi Hannover Fairs Turkey, şirket satın alma ve ortaklık hızını azalttı. Bir fuarının yüzde 50'sini de satan Hannover Fairs Turkey'nin Genel Müdürü Alexander Kühnel, 4 ayrı fuar için satın alma ya da ortaklık görüşmeleri yaptıklarını fakat sürecin yavaş ilerlediğini ifade etti.

Alexander Kühnel, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, fuarcılık sektörüne ve 20 yıldır sürdürdükleri Türkiye faaliyetlerine ilişkin soruları cevapladı. Dünyada korumacılık eğiliminin artıp, Türkiye'nin 'güvensiz' olarak algılandığı bir dönemden geçildiğini ifade eden Kühnel, "Son yaptığımız 2 fuara gelen yabancı ziyaretçi sayısı azaldı" dedi. Fuarlara uluslararası katılımın azaldığını, buna karşın yerli ziyaretçilerin her zamanki seviyede katılım sağladığını aktaran Kühnel, "Kendi alanımızdaki öncü fuarları gerçekleştiriyoruz. 30 binden büyük metrekarelerde fuarlar düzenliyoruz. Eğer 3 bin metrekare kaybedersek bu bizi etkiler ama yine de 27 bin metrekare fuarı açma gücümüz olur. Fuar sektöründe yüzde 10'luk kısım işin kaymağı diye tabir edilir. Şu anda büyük bir fuarcılık firması olduğumuz için kaymağı yiyemiyoruz, künefeyi kaymaksız yiyoruz ama yine de yiyoruz" dedi.

'Mücadelemi sürdüreceğim'

Kühnel, küresel ve ülkesel ekonomideki zorlu koşullara karşın fuar düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, yeni işbirliklerine yöneldiklerini anlattı. Son 6 yılda Hannover Fairs Turkey olarak Türkiye'de farklı şirketlerin hisselerini satın alarak ve evlilikler yaparak büyüme sağladıklarını ifade eden Kühnel, "Biz 6 yıl boyunca farklı yatırımlar yaptık ama birkaç ay önce farklı bir yola gittik. Bir fuarımızın yüzde 50 hissesini satarak güçlü bir ortaklığa gittik. Güçlü bir partner bulduk ve şimdi sadece hisselerin değil riskin de yüzde 50 sini paylaşıyoruz, bu adım bu koşullar içinde oldukça önemli" diye konuştu. Türkiye'deki bazı fuarcılık şirketleriyle pazarlık halinde olduklarını da belirten Kühnel, "Bazı fuarcılık şirketlerinin hisselerini satın almak ve ortaklıklar kurmak için görüşmeler yapıyoruz. Dört şirket var şu anda hisse satın almak ya da ortaklık için görüştüğümüz ama Türkiye'de pazarlık nasıldır bilirsiniz. Biraz uzun sürüyor. Bizim yatırım danışma kurulumuzdan onay almak zorundayım tüm bu adımların son aşaması için. Ama ben mücadelemi sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir