Güvenlikte "4+1" dönemi
Securitas’tan enerji sektörü için "4+1 Güvenlik Modeli" geliştirdi.
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Securitas, risk analizine dayanan 4+1 Güvenlik Modeli şirketlerin hizmetine sundu. Model sayesinde şirketlerin operasyonel sürecinde karşılaşılması muhtemel hataları engellemek mümkün oluyor. Farklı sektörlerde hizmet veren Erzincan Çöpler Altın Madeni İşletmesi ile D-Marin Didim, bu güvenlik modelini uygulayarak başarılı sonuçlar alan örnek işletmeler arasında ön plana çıkıyor.
Günümüzde, güven ortamının devam ettirilebilmesi, yatırımın geri dönüşünün sağlanması, işletmenin faaliyetini ve rutin hayatını kesintisiz ve sorunsuz yürütebilmesi özellikle endüstriyel işletmeler için büyük önem taşıyor. Bu güne kadar ağırlıkla terörizm gibi tehditleri değerlendiren risk analizleri artık tek başına yeterli sayılmıyor. Risk analizlerinin; iş güvenliği, çevre duyarlılığı, kitle yönetimi/halkla ilişkiler, güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamı yaratılması, acil durum planları, olağanüstü haller, doğal afetler gibi işletmelerin her gün karşı karşıya kalabilecekleri konulara da çözüm getirir nitelikte olması bekleniyor.
İş ortakları için optimum çözümler öneren bir güvenlik tasarımına ihtiyaç olduğu düşüncesiyle yola çıkan Türkiye’nin lider güvenlik şirketi Securitas, endüstriyel tesislerin güvenlik ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan bir hizmet şekli olan 4+1 Güvenlik Modeli’ni bu vizyon dahilinde geliştirdi.
Aralarında, Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Erzincan Çöpler Altın Madeni İşletmesi ve Doğuş Grubu’nun Türkiye’deki ikinci marinası olan D-Marin Didim’in de bulunduğu birçok endüstriyel tesiste uygulanan ve temel veri kaynağı risk analizi olan model ile operasyonel sürecin hatasız şekilde devam etmesi hedefleniyor.
4+1 Güvenlik Modeli, risk analizine dayanıyor
Risk analizi, 4+1 Güvenlik Modeli’nin temel veri kaynağını oluşturuyor. Sıfır riskin olmadığı varsayımı ile yola çıkan model, risk analizinden elde edilen veriyi, yatırımcı/işletmecinin öncelikleri ile karşılaştırıyor.
4+1 Güvenlik Modeli’nde sistemin doğal akışını durdurabilecek, yavaşlatabilecek ya da olumsuz etkileyebilecek riskler, "kabul edilebilir" ve "kabul edilemez" riskler olarak ikiye ayrılıyor. Güvenlik konsepti, yatırımcının/işletmecinin kabul edemeyeceği riskleri yönetmek üzerine kurgulanıyor. 4+1’in 4 maddesi; fiziki güvenlik tedbirlerinin alınması, kuralların ve prosedürlerin oluşturulması, söz konusu faaliyetlerin ileri teknoloji ile desteklenmesi ve sistemi yöneten bir güvenlik ekibinin oluşturulması olarak sıralanıyor. +1 ise, tüm bu sistemin yürütülmesi sırasında yapılan işlemlerin, dataların oluşturulması ve izlenmesi anlamına geliyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir