Gülsan, geniş ürün gamıyla 50 ülkeye ihracat yapıyor
Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Güldüoğlu, bünyelerinde Meysu ve Nevbağ markasının bulunduğunu belirterek, son yıllarda ürün gamlarını sürekli genişlettiklerini söyledi.
DİLEK FİDAN
KAYSERİ - Tarıma dayalı endüstriyel gıda üretimi yapan Gülsan Gıda, iç pazarın yanı sıra dış pazar ağını da genişleterek, ürünlerini ihraç ettiği ülke sayısını 50'ye çıkardı. Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Güldüoğlu, bünyelerinde Meysu ve Nevbağ markasının bulunduğunu belirterek, son yıllarda ürün gamlarını sürekli genişlettiklerinin altını çizdi. Yapılan yatırımların ardından meyve suyunun yanı sıra pekmez ve sirke üretimine yoğunlaşarak, şekerleme ve kahvaltılık ürün portföylerinin genişlediğini ileten Güldüoğlu, "İç pazarın yanı sıra gelen talepleride dikkate alarak dış pazara odaklandık. Dış pazar ağını dahada geliştirerek ihracat yapılacak ülke sayısını daha yukarılara taşıyacağız" dedi.
Meysu'dan sonra Nevşehir'deki Nevbağ'ı da bünyesine katan Gülsan, buradaki sirke ve pekmez üretim kapasitesini geliştirerek üzümden sonra elma sirkesi, üzüm pekmezinden sonrada da keçiboynuzu, dut, hurma, incir, elma pekmezi üretimine başladı. Bu ürünlerin yanı sıra limon sosu, acılı-acısız şalgam suyu, nar ekşisi ve nar ekşili sos üreterek ürün portföyünü daha da çoğalttı. Gülsan ürünlerinin sadece iç pazarda değil dış pazarlarda da beğeni kazandığını söyleyen Güldüoğlu, "Tesislerimizde üretilen meyve suları başta olmak üzere sirke ve pekmez çeşitleri, keçiboynuzu özü, hurma özü, karadut özü, üzüm özü beğeni kazandı. Ar-Ge çalışmasına ağırlık vererek şu sıralar ürün çeşidini Nevbağ ve Limegar markalı iki ayrı temizleyici sirke ürününü de ekledik"diye konuştu.
Gülsan'ın üretimini Nevşehir'in Çat Kasabası'ndaki tesislerinde gerçekleştirdiği bilgisini veren Mehmet Güldüoğlu, halen 4 bin 500 metrekaresi kapalı toplamda 25 bin 450 metrekarelik bir alana sahip olduklarını iletti. Kalite odaklı yeni ürün çeşitleriyle sektörün önemli markaları arasında yer edindiklerine işaret eden Güldüoğlu, şöyle devam etti: "Tesislerimizde günde 40 ton elma ve üzüm sirkesi, 30 ton limon sosu, 15 ton şalgam suyu, 12 ton üzüm, keçiboynuzu, dut, elma, kayısı, incir ve hurma pekmezi, 10 ton kadar da 12 çeşit reçel, 10 ton nar ekşisi ve 10 ton nar ekşili sos üretiliyor."
Son olarak Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyona önem veren bir firma olduklarını sözlerine ekleyen Güldüoğlu, şimdi de Osmanlı mutfağından esinlenerek ‘Osmanlı marmelatı' üretimini başlattıklarını belirtti. Güldüoğlu, "İncir, nar, erik, gül ve limon marmelatları üreterek, piyasaya vermeye başladık. Ayrıca bu ürünlerin içine eklediğimiz tarçın, karanfil ve zencefil ile katma değeri artırdık" diye konuştu.