Fizyomer Terapıa'dan Sağlık Turizmi atağı

Fizyomer Terapia'nin hazırladığı "Küçük Adımlar İleri ve Üst Düzey Sağlık Turizmi Projesi", BEBKA tarafından desteklenmeye değer bulundu. Proje kapsamında yurt dışından gelen engelli çocuklar hem tedavi olacak hem de tatil yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek TOPRAK BUZ

ESKİŞEHİR - Fizyomer Terapia, Eskişehir'de sağlık turizmini hızlandırmak adına düğmeye bastı. Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi'nin hazırladığı "Küçük Adımlar İleri ve Üst Düzey Sağlık Turizmi Projesi" Bursa – Eskişehir – Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenmeye değer bulundu. 

Proje kapsamında yurt dışından gelen engelli çocukların hem tedavi olacağını hem de tatil yapacağını söyleyen Fizyomer Terapia Tıbbi Direktörü Dr. Türkan Tünerir, "Sağlık Turizimi konusunda, Eskişehir'i Türkiye'de önemli bir merkez haline dönüştürecek bu projeyi yapmaktaki amacımız; fiziksel, ortopedik, zihinsel ve nörolojik engelli çocuk ve genç bireylerin innovatif tedavi yöntemleri ile rehabilitasyon tedavilerini üst düzeyde sağlamaktır. Bunu yaparken A Tipi Tıp Merkezimizin 5 bin 500 metrekare kapalı alana sahip yüzde 100 engelli dostu yeni binasını kullanmaktayız" dedi.

Günümüzde, özellikle çocuk bireylerin tedavileri düzenlenirken, hastane psikozuna girmemeleri için sağlık merkezindeki veya hastanedeki tedavileri günübirlik tamamlanarak ev ortamına ailesinin yanına gönderilmesi tercih edildiğine değinen Tünerir, "Bizim projemizde de; engelli çocuklar, gün içinde merkezimizde rehabilitasyon tedavileri tamamlandıktan sonra, aileleri ile birlikte, proje kapsamındaki anlaşmalı otellerine transfer edilmektedirler.Yine konuklarımıza belli günlerde, anlaşmalı tur şirketleri aracılığıyla şehir turları ve yakın turistik merkezlere geziler düzenlenmektedir. Böylece engelli çocuklarımız hastane korkusu yaşamadan, hem tedavi olmakta hem de tatil yapmaktadırlar" ifadesini kullandı.

BEBKA desteğiyle yürütmekte olduğumuz bu proje ile sağlık turizmi alanında ülkemize ve Eskişehir'e katma değeri yüksek bir girdi sağlandığını dile getiren Tünerir, "bu vesileyle Kalkınma Bakanlığımızdan; bu şekilde sağlık turizmi projelerini kayıt altında ve başarıyla sonuçlandıran kuruluşlara Bölgesel Teşvik Belgesi hakkı vererek desteklemesini talep ediyoruz." diye konuştu.