Düşler Akademisi, BM'de örnek proje oldu
İSTANBUL - Türkiye Vodafone Vakfı'nın engelleri kaldıran "Düşler Akademisi", Birleşmiş Milletler'de (BM) tüm dünyaya örnek proje olarak sunuldu.
Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Düşler Akademisi, Birleşmiş Milletler'in New York'ta gerçekleştirdiği "Engellilik ve Kalkınma" konulu toplantı kapsamında, "Innovation Enables" başlıklı etkinlikte örnek proje olarak tüm dünyaya tanıtıldı.
Türkiye Vodafone Vakfı'nın Kalkınma Bakanlığı, UNDP ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliği ile engelli bireyleri topluma kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Düşler Akademisi projesi, New York'ta gerçekleştirilen "Innovation Enables" başlıklı etkinlikte örnek proje olarak dünyaya tanıtıldı.
BM'nin "Engellilik ve Kalkınma" konulu yüksek düzeyli toplantısı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen "Innovation Enables" isimli etkinliğin açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yaptı.
Türkiye Vodafone Vakfı Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci'nin örnek proje olarak Düşler Akademisi'ni anlattığı etkinlikte, AYDER Başkanı Ercan Tutal da bir konuşma gerçekleştirdi.
Bugüne kadar 2 bini aşkın mezun veren Düşler Akademisi, Türkiye Vodafone Vakfı'nın desteğiyle engelli vatandaşların sosyal yaşamda engelleri aşabilmelerini sağlamak ve yaşam kalitelerini ciddi ve kalıcı çözümlerle artırma amacıyla 2008 yılında hayata geçirildi.
Akademide fiziksel, zihinsel, işitme, görme engelli gençlere, kronik hastalık gruplarına, yoksul-yoksun gençlere vokal, ritim, dans, film, fotoğraf, DJ'lik, enstrüman, resim, tasarım, yoga, film atölyeleri ücretsiz olarak sunuluyor.
"Biz bakış açımızı değiştirirsek onların da hayatları değişecek"
Türkiye Vodafone Vakfı Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
"Vodafone olarak, temel faaliyet alanımız gereği öncü teknolojileri ülkemizin hizmetine sunarak insanları birbirine bağlarken, çeşitli nedenlerden ötürü sosyal hayata ve ekonomiye eşit katılım sağlayamayan birey ve grupların ihtiyaçlarını sahiplenerek, onları topluma kazandırmak üzere sosyal kalkınma konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Ticari ve sosyal yatırımlarımızı sürdürülebilirlik ekseninde ve bütünsel bir bakış açısıyla çifte sorumluluk anlayışıyla yönetiyoruz. Kurumsal yaklaşımımızın engelli bireylere yönelik kanadını oluşturan Düşler Akademisi ile fiziksel ya da zihinsel çeşitli engellerden dolayı sosyal dışlanmışlık yaşayan gençlerimize yeni bir yaşam alanı sunuyor, önlerinde yepyeni kapılar açıyoruz.
Böylece gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunan doğal bir ortam oluşturuyoruz. New York'ta Birleşmiş Milletler 'Engellilik ve Kalkınma' konulu üst düzey toplantı kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mızın himayesinde düzenlenen 'Innovation Enables' konulu etkinlikte bu çabalarımızı tüm dünyaya sunma imkanı bulmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. İnanıyoruz ki, biz bakış açımızı değiştirirsek, onların da hayatları değişecek."