Dijital rehber Truecaller’ın hedefi Türkiye’de 10 milyon kullanıcı

Rehbere kayıtlı olmayan numaraları anında öğrenme ve istenmeyen numaraların engellenmesine yönelik geliştirilen Truecaller uygulaması, Türkiye'de hızlı büyüme hedefinde. Alanında küresel pazar lideri olan firmanın tüm teknolojisi ise bir Türk’e emanet

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERVE YİĞİTCAN - İSTANBUL 

Rehbere kayıtlı olmayan numaraları anında öğrenme ve istenmeyen numaraların engellenmesine yönelik geliştirilen Truecaller uygulaması, Türkiye'de hızlı büyüme hedefinde. Alanında küresel pazar lideri olan Truecaller’ın tüm teknolojisi ise bir Türk’e emanet. Truecaller CTO’su Umut Alp, şu an Türkiye’de kayıtlı yaklaşık 2 milyon kullanıcıları olduğunu hatırlatarak, “Hedefimiz ve benim gönlümden geçen, bu rakamı 10 milyona çıkarmak” dedi. Ancak genç CTO’ya göre, rakamlardan ziyade bilinilirliğin artması çok daha önemli. Truecaller’ın şu anda dünya üzerinde yaklaşık 200 milyon kullanıcısı bulunuyor. Kayıtlı numara sayısı da 1,7 milyar civarında. Truecaller’ın en yaygın olarak kullanıldığı ülkelerin sırasıyla Hindistan, ABD ve Mısır olduğunu belirten Umut Alp, Türkiye’nin ilk 10 pazarları içerisinde olduğunu ancak hedefl erinin Türkiye’nin ilk 5’te yer alması olduğunu dile getirdi. Umut Alp ile beraber toplantıda yer alan Truecaller MENA Başkanı Husain Misherghi de, şirket olarak Türkiye’de sürdürülebilir büyümeye odaklandıklarını belirtti. Truecaller’ın en büyük pazarı olan Hindistan’da çok meşhur olduğunu kaydeden Umut Alp, “Ülkeye gittiğimizde Truecaller’dan olduğumuzu öğrenenler bizimle fotoğraf bile çektirmek istiyor. Çok şaşırtıcı bir ilgi var şirketimize. Ülkede mobil cihaz kullanan her 3 kişiden 1’i bizim uygulamamızı kullanıyor” diye konuştu. 

Telefon dolandırıcıları sevmeyecek! 
Uygulamayı mobil telefonunuza indirdikten sonra hemen kullanabiliyorsunuz. Android tabanlı cihazlarda kullanımı iPhone’lara göre daha işlevsel. Çünkü rehberinize kayıtlı bir numara sizi aradığı anda ekranınızda numaranın kime kayıtlı olduğu yazıyor. Dolayısıyla kullanıcı istemediği birinden gelen aramayı açmama inisiyatifini kullanabiliyor. Ancak iPhone’larda gelen arama sırasında ‘şimdilik’ otomatik olarak ekrana kayıt bilgisi düşmüyor. Umut Alp, bununla ilgili Apple’ın daha katı koşulları bulunduğunu ancak görüşmelere devam ettiklerini ve bunu değiştirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Uygulama sayesinde kullanıcılar arayan numaranın spam olup olmadığını da anında anlayabiliyor. Telefonda kendisini savcı ya da polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapmaya kalkışanlara yönelik de bu uygulama kısmen bir engelleme yapmış. Umut Alp, bu anlamda Türkiye’den çok olumlu ve teşekkür içerikli karşılıklar aldıklarını söyledi. Truecaller’ın Truedialer ve şu an sadece Hindistan’da kullanılan Truemessenger adlı iki uygulaması daha bulunuyor. Uygulama 1-2 ay içinde tüm dünyada kullanılabilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir