Cambridge’i Türkiye’ye getirdi
Cambridge Koleji kurucusu Hakan Şaştım, “Cambridge’li olduğu öğrencinin yürüyüşünden anlaşılacak bir okul sistemi kurduk. İngilizce eğitiminde Cambridge sistemini baştan aşağıya kendi okulumuzda kurguladık” dedi
İSTANBUL - Türkiye eğitim sistemine İngiliz ekolünü getirdi, Cambridge Koleji yatırımını yaptı. Yemek yemesi, giysisi ve yürüyüşüne kadar Cambridge’li oldukları belli olan öğrenciler yetiştirmek istiyor.
Sekiz dönümlük bir kamp alanında ve yanındaki bir köyle anlaşma bile yapıldı. Öğrenciler bu kampta yürüyüşler yapacak, ekip oyunlarına katılacak, örneğin arkeoloji dersi alacak ve kazı yapacak. Cambridge Koleji, kendisi de bir eğitimci olan Hakan Şaştım tarafından kuruldu, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında eğitim vermeye başlayacak. Kurucu Hakan Şaştım, “Şu ana kadar 5 milyon lira yatırım yaptık. Gelecek 3 yılda Çekmeköy’de 20-25 dönümlük kendi kampusümüze taşınacağız. Bu yatırımımız ile birlikte yatırım miktarımız 50 milyon liraya ulaşacak” dedi. Bu kolej yatırımıyla İngiliz ekolünü Türkiye taşıdıklarını belirten Şaştım, “Asillerin, liderlerin mezun olduğu bir okul olmak istiyoruz. İngilizce eğitiminde Cambridge sistemini baştan aşağıya kendi okulumuzda kurguladık. Cambrige Üniversitesi'nin bütün materyallerini, yayınlarını, görsellerini, videolarını kullanıyoruz” diye konuştu. Cambridge Koleji bünyesinde ilkokul, ortaokul ve ana sınıfı var. Lise de başlayacak. Şaştım, “Lisemiz tamamen İngiltere’ye adapte olacak. Akademik olarak Türkçe ve matematik eğitimini önemsiyoruz. Mezunlarımız öğretmenlerinin referans mektubuyla İngiltere’deki okullara başvuru, geçiş yapabilecekler” dedi.
Ezbercilik yok
Hakan Şaştım, Cambridge Koleji’nde ezberci eğitim sistemine karşı öğrencinin yeteneklerini, çapraz düşünme yeteneklerini geliştirebileceği bir okul modeli kurguladıklarını anlattı. Şaştım, “İngiltere ve Avrupa’daki birçok okulu detaylı bir şekilde inceledik. Türkiye’de öğrenciler, seneye okula başlayacak 4 yaşındaki kendi kızım dahil, ezberci sistem ile eğitim alıyorlar. Sınavlara hazırlanırken benzer soruları çözerek ezberlemeye alışıyorlar. Cambridge Koleji'nde öğrencilerimizi sosyal olarak mutlu, kişilik yönleri gelişmiş ve akademik becerileri de üst düzeyde olacak şekilde yetiştireceğiz” diye konuştu.
Çift dilli eğitim yapılacak
15 yıl sonrasının Türkiye’sinde liderlik vasfına sahip, İnglizceyi ana dili gibi konuşan, sosyal yönden gelişmiş bireylere olan ihtiyacın giderek artacağını ifade eden Şaştım, “Okulumuzda İngilizce altyapısını oluşturduk. İngilizce eğitimini, çift dilli eğitimle birlikte, ana dili İngilizce olan öğretmenlerle veriyoruz. Zenginleştirilmiş Eğitim, Liderlik Eğitimi, Çember Modeli, Renzulli Modeli, Vaka Eğitimi, After School, 4 Atölye 1 Kamp sistemlerini oluşturduk. Bunlar daha önce Türkiye’de denenmemiş eğitim modelleri. Bu yapıyı oluşturduk” diye konuştu.
Büyümemiz yavaş olacak
Cambridge Koleji için franchise isteyen kişiler olduğunu belirten Şaştım, kolejin büyüme modeli hakkında bilgi verdi. Şaştım, “Ankara, Antalya ve İzmir’den istiyorlar. 2-3 yıl içinde konseptimizi oturttuktan sonra açılım sürecinde atılımlar yapacağız. Ancak bunlar çok hızlı büyüyen açılımlar olmayacak. Gerekli olduğu kadar açılım yapacağız. Birden fazla yerde olacağız fakat önceliğimiz İstanbul. Büyümemiz çok yavaş olacak. Şu anda kayıtlarımızı gayet iyi gidiyor. Birinci sınıfta az yerimiz kaldı. haziran ortasına doğru kayıtlarımızı kapatmış oluruz” dedi.
Öğrenci ekmek pişirecek, arkeolojik kazı yapacak
Cambridge Koleji Kurucusu Hakan Şaştım, 8 dönümlük bir kamp alanında gerçekleştirilecek aktiviteler hakkında bilgiler verdi. Şaştım, “Öğrencilerimiz burada doğaya çıkacak, yürüyüş yapacak, ekip oyunlarına katılacaklar ya da bir arkeoloji dersinde kazı yapacaklar. Şike Kabakos köyüyle anlaştık. Köyde yumurta toplayacaklar veya fırına girip ekmek yapacaklar. Öğrencilerimize bütünsel bir eğitim vereceğiz” diye konuştu. Okulun fiziki özellikleri hakkında bilgi veren Şaştım, “4 katlı binada, 20 kişilik sınıfl arda eğitim verecek olan kolejimizde, laboratuvar, kapalı spor salonu, 1 açık, 1 kapalı basketbol sahası, çocuk oyun alanları, doğa atölyesi, 350 kişilik konferans salonu, öğrenci kulüpleri, kütüphane, müzik odası ve yemekhane bulunuyor” dedi.