Bursa'ya 130 milyonluk yatırım
Vodafone Türkiye, gerçekleştirdiği 130 milyon TL yatırım ve sunduğu teknoloji çözümleriyle Bursa sanayiinin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor.
ZEHRA ORUÇ
BURSA-Yarına Hazırım Platformu kapsamında şirketlerin dijitalleşme haritasını çıkaran Vodafone, Bursalı şirketlerin Dijitalleşme Endeksini yüzde 58 olarak hesapladı. Böylece, dijitalleşmede lider illerden biri de Bursa oldu.
Bursa’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Vodafone’un 2006 yılından bu yana toplam yatırımları 18 milyar TL’yi aştığüını söyledi.
Son 5 yılda Bursa’ya ise yaklaşık 130 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Aksoy, "Bunun 17 milyon TL'si 4.5G teknolojisinin beraberinde getirdiği yatırımlar oldu. Bursalılara en ileri mobil teknolojileri sunarak Bursa ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Bursa’nın nüfusunun yüzde 89’u mobil telefon abonesi. 16 yatırımcımızın bulunduğu Bursa’da 39 mağazayla faaliyet gösteriyoruz. Mağazalarımıza sürekli yatırım yapıyoruz. Vodafone Türkiye bünyesinde 3 bin 300 çalışanımız bulunuyor, bunun 600'ü Bursa'da. Vodafone Red Academy aracılığıyla, Bursa'da faaliyet gösteren 198 bayi çalışanımız için perakende, ürün ve hizmet eğitimleri, 72 kurumsal bayi çalışanımız için ise kurumsal müşteri yönetimi eğitimleri düzenledik” dedi.
Bursa’da sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerini vurgulayan Aksoy, “MEB ve AÇEV işbirliğinde yürüttüğümüz ‘Geleceğe İlk Adım’ projemiz kapsamında, Bursa’da 10, Marmara Bölgesi'nde 65 anasınıfımız bulunuyor. Projemiz kapsamında Bursa’da bin 42, Marmara Bölgesi'nde 8 bin çocuğumuzun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik. UNDP ve Habitat için Gençlik Derneği ile yürüttüğümüz ‘Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak’ projemiz kapsamında da, Bursa’da 12 bin 650, Marmara Bölgesi'nde 188 bin 640 gencimize ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık” diye konuştu.
Bursa’da bin 585 işletme teknoloji koçluğu aldı
Son 2 yılda her ölçekten 42 bini aşkın işletmeye ulaşarak Türkiye’nin Dijitalleşme Endeksi’ni belirlediklerinden bahseen . Bu dönemde yüzde 48’den yüzde 53’e çıkardığımız Türkiye Dijitalleşme Endeksi’ni yüzde 75’e çıkarma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yarına Hazırım Platformu’nda Bursalı şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkarmak üzere bin 585 Bursalı şirkete ulaştık. Bu şirketlere teknoloji koçluğu hizmeti verdik. Bursalı şirketlerin Dijitalleşme Endeksini yüzde 58 olarak hesapladık. Bursa dijitalleşmede Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yer alıyor. Bursalı şirketler dijital dönüşümü kucaklıyor, rakiplerine fark atıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Çilek Mobilya, Dijitalleşme Endeksi’ni yüzde 70’e çıkardı
İnegöl'de kurulan Çilek Mobilya'nın Vodafone’un 4.5G destekli Akıllı Bas Konuş servisini içeren mobil cihazlarını kullanmaya başlayarak tasarım süreçlerini yüzde 20 hızlandığını bildiren Engin Aksoy, firmanın bu sayede Dijitalleşme Endeksi'ni yüzde 70'e çıkardığını belirtti.