Başarı formülünün adı “Türk Reçetesi”

Vodafone CEO’su Vittorio Colao "Vodafone Türkiye, şu anda en hızlı büyüyen operasyonlarımızdan biri. Ben bu başarı formülüne, Group içinde 'Türk reçetesi' (Turkish recipe) diyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



         
         
İSTANBUL - Vodafone Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Vittorio Colao, Vodafone Türkiye'nin, Grubun şu anda en hızlı büyüyen operasyonlarından biri olduğunu belirterek, Vodafone Türkiye'nin başarı formülünü, Group içinde "Türk reçetesi" (Turkish recipe) olarak ifade ettiğini söyledi.

Rekabeti ve yatırımı özendirecek, doğrudan uluslararası  yatırımları (FDI - Foreign Direct Investments) çekecek politikalar geliştirilmesi   ve sürdürülebilir yatırım ortamının desteklenmesinin YDK'daki en önemli gündem   maddelerini oluşturduğunu kaydeden Colao, toplantının yatırımcılar ile hükümet   arasındaki diyaloğun geliştirilmesi ve sürekli hale getirilmesi açısından büyük  önem taşıdığına vurgu yaptı.

Türkiye'deki mevcut yatırım ortamını değerlendiren Colao, Türkiye'nin son   dönemde rekabetçi yapısını geliştirerek büyüme yolunda önemli ilerleme  gösterdiğini kaydetti. "Genel anlamda, bu pazar, uluslararası yatırımcılar için   iyi bir potansiyel sunuyor" diyen Vodafone Grubu CEO'su, mobil iletişim sektörü   özelinde ise mevcut vergi rejiminin, pazarın ve rekabet ortamının gelişimine, sürdürülebilir karlılığa ve yatırımların artarak devam etmesine engel teşkil ettiği söyledi.

Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından yayınlanan "Küresel Mobil Vergi Araştırması 2011" Raporu'nda, Türkiye mobil iletişim sektörünün dünyanın en  yüksek vergi yüküne sahip ülkesi olduğunu hatırlatan Colao, "Bu rapora göre,   Türkiye'de mobil iletişim sektöründeki vergi payı dünya ortalamasının üç misli  seviyesinde. Buna rağmen mobil iletişim sektöründeki vergilerin normalleşmesi   yönündeki umudumuzu koruyoruz. Türkiye yatırım ortamını iyileştirmeye devam   ettiği müddetçe, biz de yatırımlarımızın sürekliliği hususundaki kararlılığımızı  koruyacağız" açıklamasında bulundu.
         
"İkinci en büyük doğrudan yabancı sermaye yatırımı"
         
Vodafone'un, Türkiye'de bugüne kadar gerçekleşen ikinci en büyük doğrudan   yabancı sermaye yatırımı olduğunu belirten Colao, bugüne kadar, satın alma bedeli   dahil Türkiye'ye 11 milyar TL'yi aşkın yatırım yaptıklarını kaydetti. Bu   yatırımlar ile özellikle teknolojik şebeke altyapılarını ve müşteri deneyiminin   mükemmelleştirilmesini hedeflediklerini ve bunu başardıklarını ifade eden Colao,   "Son üç yılda Türkiye operasyonumuz olağanüstü bir başarı gerçekleştirdi.   Geçtiğimiz 3 yılda gelirlerde kaydedilen peşpeşe rekor seviyelerdeki artışlarla,   gelir pazar payımız yüzde 18'lerden 28'lere yükseldi. Tüketicileri tarafından en  çok tavsiye edilen mobil operatör konumuna erişti. Vodafone Türkiye, şu anda en hızlı büyüyen operasyonlarımızdan biri. Ben bu başarı formülüne, Group içinde 'Türk reçetesi' (Turkish recipe) diyorum" şeklinde konuştu.
         
"24 Türk yönetici Vodafone Grubu'na transfer oldu"
         
Vodafone Türkiye'de çok nitelikli insan kaynağını görmekten de ayrıca  memnun olduğunu dile getiren Colao, hali hazırda 24 Türk yöneticinin Vodafone Grubu'nda önemli pozisyonlara transfer olduğunu vurguladı. Colao, Türkiye'deki  Ar-Ge şirketleri Oksijen Ar-Ge'nin de Vodafone Grubu'na inovasyon katkıları sağladığını belirtti.

Fatih Projesi ile ilgili görüşlerini de açıklayan Colao, projesinin  vizyonunu desteklediklerini ancak projeden azami fayda sağlanabilmesi için, mobil iletişim teknolojilerinin kullanımının projeye dahil edilmesinin önemine dikkati çekti. Colao, "Tabletlerde kullanılacak 3G mobil teknolojileri, geniş bantın   herkes tarafından her yerde erişilebilir olması konusunda ve özellikle de kırsal  bölgeleri kapsamada optimal bir çözüm sunuyor" dedi.

Mobil iletişimin geleceğiyle ilgili görüşlerini de paylaşan Vodafone Grubu Üst Yöneticisi Vittorio Colao, telekomünikasyon sektörünün çok önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini ifade etti. 'Mobil data çağı' denen yeni bir dönemin yaşandığını anlatan Colao, "Bu yeni dönemde, tüketiciler, her an her yerde  genişbant ile bağlantıda olmak, kesintisiz olarak bilgiye erişim ve sosyal  ağlarla iletişim içerisinde olmak istiyor. Vodafone olarak, uluslararası operasyon ağımızla, 'bağlantılı bir dünya' için çalışıyoruz. Tüketicinin 'bağlantılı yaşam' talebini en yüksek kullanıcı deneyim kalitesi ile sağlamak   üzere teknolojik yatırımlarımıza odaklanıyoruz" dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir