B-Group, B-Active markasıyla sporcu gıdaları sektörüne girdi

B-Group, spor yapan insanların beslenme ve spor ihtiyaçlarına yönelik ürünler sunmak amacıyla 1 milyon 250 bin euro yatırım ile kuruldu. Şirket, B-Active markası ile sporcu gıdaları sektörüne giriş yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sergül KESKİN

Antalya - Sporcu gıdaları sektörüne B-Active markasıyla yeni bir oyuncu girdi. Spor yapan insanların sağlıklı beslenme, spor, spor giyim gibi ihtiyaçlarına yönelik ürünler sunmak amacıyla 1 milyon 250 bin euro yatırım ile kurulan B-Group, B-Active ürünleriyle piyasaya girdi. 2016 yılında pazardan yüzde 10 pay almayı amaçlayan grubun hedefi Avrupa’ya da açılmak ve dünya sporcu gıdaları sektöründe marka olmak. 

Sağlıklı ve kaliteli yaşam tarzı vaadiyle kurulan B-Group’un sponsor olduğu dünyanın önde gelen triatlon organizasyonu Ironman, Özaltın Holding bünyesindeki Gloria Sport Arena’nın ev sahipliğinde yapıldı. Antalya Belek’te gerçekleşen Ironman’a 390’ı Türkiye’den olmak üzere 57 ülkeden yaklaşık 1500 profesyonel ve amatör sporcu katıldı. Ironman’ın sponsoru B-Group bünyesinde sporcu gıdası ürünleri markası B-Active’in lansmanı da bu çerçevede Gloria Sport Arena’da gerçekleştirildi. 

Bekir, Bülent ve Beril Kıraç kardeşler tarafından kurulan B-Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kıraç, sağlıklı yaşam konseptinin tüm dünyada her geçen gün önem kazandığını, sporcu gıdaları, vitamin, mineraller, diyet ve zayıfl ama ürünlerinin tüketiciye sağlıklı yaşam ürünleri olarak sunulduğunu kaydetti. 

Dünya sağlıklı yaşam pazarı büyüklüğünün 2015 sonu itibariyle 220 milyar doları aşacağının tahmin edildiğini, sporcu gıdaları sektörünün ise 2015 sonunda ulaşması beklenen 11 milyar dolar büyüklüğü ile sağlıklı yaşam pazarının en küçük dilimi olduğunu dile getiren Kıraç, sporcu gıdaları sektörünün 2020 yılında ulaşması beklenen 15 milyar dolar büyüklük ile de sağlıklı yaşam pazarında en yüksek potansiyele sahip olduğunu söyledi.Bölgesel olarak Kuzey Amerika’nın 6 milyar dolar ile en büyük pazarı oluşturduğunu, bunu 1.7 milyar dolar ile Türkiye’nin de içinde yer aldığı Avrupa pazarı, 800 milyon dolar ile Avustralya, 500 milyon dolar ile de Asya ve Güney Amerika pazarlarının izlediğini belirten Kıraç, Ortadoğu ve Afrika’nın ise listenin sonunda olduğunu söyledi. B-Group’un vaatleri içinde sporcu gıdaları, takviye edici gıdalar, kozmetik, spor giyim ve spor salonları bulunduğunu, ilk aşamada gıda üretimine başladıklarını belirten Kıraç, şu bilgileri verdi:”Kadın ve erkek olarak ikiye ayrılan ürünler sadece profesyonel atletlere, sporculara yönelik değil, lifestyle ürünler olarak da tasarladık. Ürünler dans, fitness, dövüş sanatları cross-fit, koşu, yüzme, bisiklet, trekking, pilates, yoga ve bale gibi spor türlerine göre sınıfl andırıldı. Ambalajları taşınabilir konuma getirdik. Cinsiyete, hangi spor grubuna ve ne zaman kullanılacağına ilişkin bilgileri de ambalaj üzerine koyduk. B-Active ürünleri Türk ve Avrupa gıda kodeksine uygun olarak geliştirildi. Üretim İngiltere ve Fransa’da yapılıyor. Tamamen bize ait olan formülasyonu ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylıdır.” 

or.jpg

3 konsept mağaza açılacak 

Bekir Kıraç, 1 milyon 250 bin euroluk yatırımla pazara yeni girdiklerini, ancak Türkiye’de pazar liderliğini hedefl ediklerini, uluslararası pazarda da yer almak istediklerini belirterek, “Bu yıl üç konsept mağazamız olacak. Şu anda 71 lokasyonda varız. Uluslararası organizasyonlarda sponsorluğumuz devam edecek. üç ferdi, bir de takım sponsorluğumuz var. Farklı spor dallarına destek vermek istiyoruz. İlk başta Avrupa’ya açılmak arzusundayız. B-Activ’i dünya sporcu gıdaları sektöründe bir marka olarak görmek hedefimiz. Türkiye’de 2016 hedefimiz pazarın yüzde 10’u. Yani 5.5-6 milyon dolarlık ciro hedefimiz var. Akıllı giysilerle ilgili görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Türkiye'de sporcu gıdaları pazarı 144 milyo TL

B-Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kıraç, Türkiye sporcu gıdaları pazarının 2014 sonu itibariyle 55 milyon dolar ile Orta-Yakın Doğu’da birinci, Avrupa’da ise sekizinci sırada yer aldığını belirterek, “Türkiye önemli büyüme potansiyeline sahip bir pazar. 2002 yılında 12 milyon TL olan pazar, bu yıl 144 milyon TL’ye çıkarak, 12 yılda hemen hemen yedi kat büyüdü. Pazar büyüklüğünün 2020’de 251 milyon TL’ye çıkacağını öngörüyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir