Alfemo'dan ihracat atağı

2012 ihracat artış hedefini de, yüzde 92 olarak belirleyen Alfemo Türkiye'deki mağaza sayısını da 130'a çıkarmayı planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Sedat ALP
 
İZMİR- Yurtdışında  Irak, İran, Suriye, Almanya ve Belçika'da konsept mağazaları ile ürünlerini tüketicilere ulaştıran Alfemo, yurtiçinde de konsept mağazalarını arttırıyor. Yakın zamanda Alfemo, Antakya, Adana, Nevşehir ve Kayseri'de yeni konsept mağazalarını açacak olan Alfemo, yıl sonuna kadar Türkiye'deki mağaza sayısını 130 çıkarmayı planlıyor. Konsept mağazalarını yurtdışına taşıyan Alfemo, 2011'de ihracatını yüzde 73 artırırken, 2012 ihracat artış hedefini de, yüzde 92 olarak belirledi. 
 
Türkiye'de mobilya sektöründeki dinamiğin değiştiğini, eskiden zorunluluktan dolayı mobilya değiştirilirken, artık dekorasyon ve modayı takip etme amacıyla mobilyaların değiştirildiğine dikkat çeken Alfemo Pazarlama Müdürü Süleyman Zoral, bu eğilim sayesinde toplumda yeni mobilya alma yılının 10 yıldan 7.5 yıla düştüğüne işaret etti. Zoral, toplumun artık mobilyada konfor, tasarım ve fonksiyonel kullanım özelliklerine önem verdiğini ve  mobilyayı dekorasyonun önemli bir parçası olarak gördüğünü belirterek, "Mobilya seçerken rahatlık sağlaması, fonksiyonel olması kadar renk ve tasarım açısından da cezbetmesi bekleniyor. Teknolojinin sunduğu imkanla artık diğer sektörlerde olduğu gibi mobilyada da günün trendleri çok daha yakından takip ediliyor. İtalya'nın ve Avrupa'daki başka üretici ülkelerin tasarıma verdiği önemi artık Türkiye mobilya üreticileri de veriyor" diye konuştu. 
 
'Takip eden değil takip edilen olmayı yeğledik'
 Mobilya sektöründeki bu yeni dinamiği yakından takip eden ve Türkiye'deki öncü uygulayıcılarından olan Alfemo'nun, bu sayede hızlı bir büyüme ivmesi yakaladığını kaydeden Zoral, "Alfemo, 15 yıllık bir marka olmasına rağmen mobilyada takip eden değil takip edilen olmayı yeğledi. Bu kapsamda Türkiye genelinde olduğu gibi yurtdışında da konsept mağazacılığı geliştiriyor. Irak başta olmak üzere İran, Suriye, Almanya, Belçika'da konsept mağazalarımızda ürünlerimizi tütekicilere ulaştırıyoruz" diye konuştu. 
Zoral, Alfemo'nun ihracatta yakaladığı artış ivmesini devam ettirdiğini belirterek, "2011 ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 73 arttı. Bu yıl ise 2011'e kıyasla ihracatı yüzde 92 arttırmayı hedefliyoruz. İç pazarda da  bu yıl ciromuzu  yüzde 30 artırmayı planlıyoruz. Bu  artışta yeni pazarların yanı sıra yurtışındaki konsept mağazaların da katkısı olacak. Yurtdışında Türkiye'de üretilen mobilyanın hammadde ve işçilik kalitesi ve kullandığı ileri teknoloji çok iyi biliniyor. Alfemo, kaliteli ürünleri ve günün çizgilerini en iyi şekilde yansıtan tasarımlarıyla  bu olumlu algıyı pekiştirerek ihracatını hızla arttırıyor. Daha çok Türkiye'nin yakın komşularına ihracat yapıyor ama Avustralya, ABD ve Avrupa'da ihracat pazarlarımız arasında" dedi. 
 
'Öncelik Marmara Bölgesi'nde'
Alfemo'nun konsept mağazacılığa geçtiğini ve büyüklükleri bin metrekare olan mağazalarda ürünlerini sergilemeye başladığını aktaran Zoral, Antakya, Adana, Nevşehir ve Kayseri'de yeni konseptteki mağazaları yakın zamanda açacaklarını vurguladı. Zoral, Alfemo'nun Türkiye'deki mağaza sayısının 100'ü aştığını, yıl sonuna kadar bu sayıyı 130'a çıkaracaklarını belirterek, "Yeni mağazalarımız bin metrekare ve üzeri büyüklükte olacak. İç pazarda önceliği Marmara Bölgesi'ne veriyoruz. İkinci sırada İzmir, Bursa ve Antalya gibi önemli iller yer alıyor." diye konuştu. 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir