'Mega Da-dat' dünyayı ayağa kaldırdı

Seger'in 11 ülkede çalan kornası, 105-118 desibellik sesiyle bu aralıktaki “en yüksek sesli salyangoz korna” unvanını taşıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet KAYA

ANKARA – Bursa'da faaliyet gösteren Seger Korna'nın 105-118 desibellik kornası “Mega Da-dat”ın 11 ülkeye ihraç ettiği belirtildi. Seger Korna'dan yapılan açıklamada, Mega Da-dat'ın 6 mühendis tarafından 1 yıllık bir çalışmasıyla geliştirdiği ve 105-118 desibellik sesiyle bu aralıktaki “en yüksek sesli salyangoz korna” unvanını taşıdığı kaydedildi. 

Türk Kornası Mega Da-dat'ın tasarımının geçen yıl tamamlandığı ve fuarlarda sergilenmeye başlandığı belirtilen açıklamada, “En büyük üstünlüğü, ses seviyesi ile araçlarda ses için kompresör takma zorunluluğunu ortadan kaldırması olan Mega Da-dat Korna, yüzde yüz Türk mühendislerinin ürünü” denildi. 

Mega Da-dat'a ilişkin bir değerlendirme yapan Seger Korna Satış ve Pazarlama Müdürü Cüneyt Coşkun, “Eskiden bu korna ses şiddetini yakalamak için binek araçlara havalı kornalar ve hava tankları takılıyor, bu da ayrı bir maliyet gerektiriyordu. Artık bizim ürettiğimiz yeni Mega Da-dat Salyangoz korna ile buna gerek kalmıyor. Mega Da-dat Korna, takım olarak araca takıldığında aynı etki ve ses şiddetini sağlanıyor" dedi. 

Coşkun, yaptıkları ar-ge çalışmasıyla geliştirilen Mega Da-dat'ın hava kompresörüne ihtiyacı ortadan kaldırması nedeniyle, sürücüye düşük maliyetle yüksek ses elde etme imkanı sağladığını belirtti. 

Coşkun, Mega Da-dat'ın yıl başından itibaren fuarlarda sergilenmeye başlamasının hemen ardından 11 ülkeden sipariş aldığını, yıl sonuna kadar 65 ülkeye erişmeyi planladıklarını vurguladı. 

Seger Konya'nın 33 yıldır dünyaya Türk kornası sattığı belirtilen açıklamada, kendi alanında dünyanın ilk 7 firmasından biri olduğu, Türkiye'nin pazar lideri ve  Avrupa'da üçüncü büyüğü olduğu kaydedildi.