Protestolar Fransız turistleri korkutuyor

Fransa'da basılan Hz. Muhammed karikatürü İslam ülkelerinde sert protestolara neden olurken; bu ülkeleri ziyaret edecek Fransız turist sayısında azalma bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PARİS - Fransız "Charlie Hebro" mizah dergisinin Hz. Muhammed'in karikatürünü basması ve İslam ülkelerindeki sert protestoların ardından, bu ülkeleri ziyaret edecek Fransız turist sayısının da azalması bekleniyor.
 
Fransa'da faaliyet gösteren tur operatörü Mondial grubunun temsilcisi Mehmet Akyüz, son protestoların ardından, Fransa'dan İslam ülkelerine gidecek turist sayısında önemli düşüşler yaşanabileceğini söyledi.
 
Akyüz, "Turist, gittiği yerde öncelikle güvenlik, huzur ve rahatlık ister. Bu gösterilerin artması ve sertleşmesi rezervasyon iptallerini gündeme getirir" dedi.
 
Paşa Tur yöneticileri de, son olayların ardından Mısır, Fas ve Tunus'a gitmek isteyen turistlerin kendilerini arayıp gelişmelerle ilgili bilgi aldıklarını söyledi.
Paris'teki Mısır Turizm Ofisi yöneticisi Amr el-Azabi, Fransız basınına yaptığı açıklamada, son bir hafta içinde önemli rezervasyon iptalleri yaşadıklarını bildirdi.
Geçen yıl Arap Baharı ile ilgili gelişmeler yüzünden Avrupalı tur şirketleri, Mısır'a götürdükleri turist sayısında yüzde 40, Fas ve Tunus'a götürdükleri turist sayısındaysa yüzde 30 civarında düşüşler yaşamıştı.
 
Fransa, son iki gün içinde meydana gelen sert protestolar yüzünden Cuma günü için yaklaşık 20 ülkedeki büyükelçilik, konsolosluk, kültür merkezini kapatma kararı almıştı.