JDW, Hollanda’da kazandığını Türkiye’de turizme yatırıyor
Ege Bölgesi'nin dizayn oteli Jan de Wit (JDW) Marmaris'te kapılarını açtı. 70 odalı otel ilk yıl yüzde 60 doluluğa ulaşmayı hedefliyor
SERCAN AKINCI
ANTALYA - Hollanda’da ‘Kapadokya Restaurant’ı işleten Veysel Oğuz, bu ülkedeki birikimini Türkiye’ye yatırıyor. Oğuz’un Jan de Wit (JDW) adıyla Marmaris’te faaliyete geçen otelinin, Ege Bölgesi’nin ilk dizayn oteli olduğu bildirildi. 70 odalı otel için ilk yıl yüzde 60 doluluk oranı hedefl enirken, 25 uluslararası acentayla çalışılacağı açıklandı.
Otelin açılış töreninde konuşan JDW Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Oğuz, “Geçen yıl çıktığımız bu yolda, hedefl erimizin ilkini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Misafir memnuniyeti odaklı hizmet anlayışıyla misafirlerimizin her zaman keyifli zaman geçirebilmesini sağlamak için ekibim ve ben her zaman hazır olacağız” dedi. Hollanda’da Kapadokya isimli bir restoran işletmeciliği de yaptığını belirten Oğuz, yeni faaliyete geçen otelle zincir marka olma yolunda ilerleyeceklerini sözlerine ekledi.
Tüm çalışmalar 5 dilde yapılıyor
Tesisle ilgili bilgi veren Genel Müdür Erdal Gezgen de otele yapılan yatırımların devam ettiğini söyledi. Türkiye’de 6-7 dizayn otel bulunduğunu belirten Gezgen, “Ege bölgesinde ise tek biz varız. 25 adet uluslararası acenteyle anlaşmamız bulunuyor. Bununla birlikte küresel online kanallarda da varız. Otelimizde uluslararası standartlar bulunduğu için dünyanın her yerinden gelecek konuklara kapımız açık. Lokal bir yaklaşımımız yok ancak en fazla önemsediğimiz pazar Avrupa. Otelimizin ismi zaten Hollanda kökenli. Oradaki önemli bir kişinin ismi. Hollanda pazarı da bizim için çok önemli. Otelimizde bir Hollanda vurgusu var ancak tüm çalışmalarımızda 5 dil söz konusu. Türkçe, Hollandaca, Almanca, Rusça ve İngilizce. Tüm tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarımız bu 5 dile dayalı” diye konuştu. Marmaris’te 448 tesisin olduğunu dile getiren Gezgen, bunların yüzde 90’ının her şey dahil konseptinde hizmet verdiğini söyledi. Bu otellerde konaklayanların yüzde 75’inin kalite ve nitelik nedenleriyle konseptten memnun kalmadıklarını kaydeden Gezgen, bu nedenle konukların yüzde 10’luk kısımda kalan diğer tesislere yöneldiğini aktardı.
‘Her şey dahil’in dışında kalacak
Hedef kitlelerinin her şey dahil konseptini benimsemeyen müşteriler olduğunu dile getiren Gezgen, sözlerine şöyle devam etti: “İlk yıl için yüzde 60’lık bir doluluk oranı hedefliyoruz. Bölgemizde erken rezervasyonlarda önceki yıllara göre genel olarak yüzde 25 ila 30 arasında bir gerileme var. Hedeflediğimiz doluluklara ulaşacağımızı düşünüyoruz ancak bölgenin son dakika satışlarına kanalize olduğunu görüyoruz. İstatistikler bunu gösteriyor. Son dakika rezervasyonları bu yıl öncekilere göre biraz daha fazla ağırlık taşıyacakmış gibi görünüyor. Gelen konuğumuzu biz ilk rezervasyon aşamasından itibaren takibe alıyoruz. Check-in işlemlerinin ardından konaklama sırasında onları çok iyi ağırlamayı hedefliyoruz. Geliştirdiğimiz sistemler, konuklar otelden ayrıldıktan sonra da onlarla iletişimi devam ettirmek üzerine kuruldu. Geçen yıl yaklaşık 1700 farklı adrese tebrik kartı gönderdik. Karşılığında ciddi dönüşler aldık.”
Oteldeki yiyecek içecek alanlarının mükemmel sonuç çıkardığını aktaran Gezgen, “Bunlardan en önemlisi mutfak.Çalışan arkadaşlar, özenle seçildi. Bizim mutfağımızın bir benzeri şu anda Marmaris’te yok. Bununla ilgili de ciddi geri dönüşler alıyoruz. Bir diğer önemli konu da sunum” diye konuştu.
'Mücadeleyi bırakırsak, iş yapamayız’
Ortadoğu’da siyasal karışıklıkların ve Rusya’da ekonomik krizin olduğu bir dönemde yatırım yapmaktan çekinmediklerini aktaran JDW Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Oğuz, “Hayat zaten bir risk. Komşularımızda savaş var diye biz burada mücadele etmeyeceğiz diye bir şey yok. Hiç Türkiye’ye gelmeyen misafirlerimiz, haritaya baktığında hemen yanımızda Suriye ve Irak’ı görüyor. Bu yüzden ürküyor. Irak’ta IŞİD var diye Hollanda’da insanlar buraya gelmek istemiyor. Biz eğer savaş var diye, elimizi ayağımızı bağlayıp mücadeleyi bırakırsak hiç iş yapamayız. Sonuçta hayat bir savaştır” ifadelerini kullandı. Otelin Genel Müdürü Erdal Gezgen de “Yatırımlar kriz dönemlerinde de devam eder. İlk iki yıl hedefinize ulaşamayabilirsiniz. Krizi ne şekilde yönettiğiniz çok önemli. Biz daha çok karşıt hamle teorisini uyguluyoruz. Bölgede kalite konusunda bir gerileme söz konusu. Biz kaliteyle krizin önüne geçmeye çalışıyoruz” dedi.