İstanbul-Newyork uçuşları temmuzda başlıyor

United Airlines, gelen yoğun talep üzerine 2 Temmuz'dan itibaren İstanbul'dan New York'a haftanın her günü uçuş düzenleyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - United Airlines, İstanbul-New York arasında 2 Temmuz 2012 tarihinden itibaren direkt uçuşlara başlayacak.

United'ın UA905 sefer sayılı uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan her gün yerel saatle 13.55'te havalanıp, yerel saatle 18.02'de New York'a varacak, UA904 sefer sayılı New York-İstanbul uçağı yerel saatle 19.27'de kalkıp, ertesi gün öğlen 12.20'de İstanbul'da olacak.

United Airlines Avrupa Satış Direktörü Marcel Fuchs, düzenlediği basın toplantısında, şirketin uçuş ağına ve filosuna ilişkin bilgi verdi.

Asya, Avrupa, Latin Amerika, Afrika, Ortadoğu ve Avusturalya'ya birinci sınıf uçuşlar gerçekleştiren United Airlines'ın ABD'nin hemen her noktasına aktarmasız veya tek aktarmalı hizmet verdiğini belirten Fuchs, New York, Los Angeles, Chicago ve Houston dahil olmak üzere 10 şehirde merkezi bulunduğunu ve yılda 144 milyon yolcuyu taşıyan 6 bine yakın günlük uçuş sayısına sahip olduğunu anlattı.

Gelen yoğun talep üzerine 2 Temmuz 2012 tarihinden itibaren İstanbul'dan New York'taki merkezi Newark Liberty Havalimanı'na günlük aktarmasız uçuşlara başlanacağını bildiren Fuchs, İstanbul-Newyork/Newark uçuşlarının 13.55 kalkış, 18.02 varış, New York/Newark-İstanbul uçuşlarının kalkış 19.27 varış ertesi gün 12.20 varış şeklinde olacağını belirterek, uçuşların Boeing 767-300 uçaklarıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Newark'tan 300 noktaya bağlantı

Newark Liberty Havalimanı'ndan New York'un şehir merkezi Manhattan'a trenle 30 dakikada ulaşılabildiğini kaydeden Fuchs, United'ın New York/Newark'tan Amerika kıtasında 100'den fazlası direkt uçuş olmak üzere 300'ün üzerinde noktaya uçuş olanağı sunduğunu dile getirdi.
Fuchs, İstanbul-New York uçuşlarının yolculara United'ın New York/Newark'taki merkezi üzerinden Amerika'nın batı sahiline ve Kıta Amerikası'ndaki birçok noktaya ulaşım olanağı sağlayacağını, THY ile işbirliği kapsamında business ve first class yolcularının İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki THY Lounge'ını kullanabileceğini belirtti.
THY ile mil programı ortaklığı bulunduğuna değinen Fuchs, United'ın Türkiye'de birçok seyahat acentesiyle işbirliği yaptığını, yolculara ve seyahat acentelerine hizmet vermek için bölgesel rezervasyon ve satış birimi oluşturulduğunu kaydetti.
Fuchs, uçuşların 3 kabin sınıfına sahip, 183 koltuk kapasiteli Boeing 767-300 uçaklarıyla yapılacağını, uçaklarda 6 Global First, 26 Business First ve 67'si Economy Plus olmak üzere 151 Ekonomi sınıfı koltuk bulunduğunu anlattı.

"İstanbul, New York'a hava kargosu gönderen ilk 10 şehir arasında"

Fuchs, Türkiye ve ABD arasındaki ihracat ve ticaretin artığına, İstanbul'un New York'a hava kargosu gönderen ilk 10 şehir arasında bulunduğuna işaret ederek, hem yolcu hem kargo taşımayı umduklarını ifade etti.
Fiyatlara ilişkin bilgi veren Fuchs, Temmuz itibariyle gidiş-dönüş bilet fiyatlarının İstanbul-Newyork/Newark için ekonomi sınıfı 499 euro, business 1.947 euro, Chicago için ekonomi sınıfı 419 euro, business 1.815 euro, Los Angeles için ekonomi 549 euro, business 2.450 eurodan başladığını kaydetti.

Toplantıda verilen bilgiye göre, İstanbul uçuşları, United'ın Newark Liberty Havalimanı'ndan Amerika geneliyle Kanada ve Latin Amerika şehirlerine düzenlediği geniş uçuş ağına uygun olarak planlandı. United, Newark'tan Kuzey, Orta ve Güney Amerika ile Karayipler'deki 300'ün üzerinde noktaya sefer düzenliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir