Golf USA, Spy Golf ile Belek'te

Amerika'da 150 Avrupa'da 50 mağazası bulunan Golf USA artık Türkiye'de 3 mağaza ile temsil edilecek. Golf USA'in Türkiye distribütörlüğünü alan Spy Golf Tours, tüm mağazalarını Belek'te açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Golf turizm acentalığı yaparak turizm sektöründe hizmet vermeye başlayan Spy Golf Tours, golf tutkunlarının markası "Golf USA"'in Türkiye distribütörlüğünü alarak Golf Usa Pro Shop mağazaları ile Belek'te golf severlere kapılarını açtı. 

Spy Golf Tours ve Golf Usa Pro Shop İşletme Müdürü Yılmaz Mollahüseyinoğlu, sektörü ve Belek'in gelişimini değerlendirerek, "Sektöre girdiğimiz 1999 yılında Belek'e 300 golfçü getirmiştik. Bunu iki yılda 4 bine çıkardık.Yurtdışındaki tur operatörleri ile çalışmak, onlarla anlaşmak bu sektörün zorluklarından biri. Bunu da katıldığım yurtdışı fuarlarıyla, orada oluşturduğum iş birlikleri ile sağladım" dedi. Dünya gibi sektörün de değiştiğini kaydeden Mollahüseyinoğlu, "Artık her şey online ilerliyor. Halen tur operatörleriyle ve yurt dışındaki firmalarla çalışıyorum. Fakat biz de sektörün değişimine ayak uydurup yavaş yavaş online'a geçiyoruz. Dolayısıyla yurtdışı fuar ve reklam giderlerimiz de azalıyor" diyerek, şunları dile getirdi: "Eskiden golf sporu ile ilgilenen yaş aralığı 50 ve ortalamasıydı. Fakat bu artık 40'ın altına düştü. 1999'da 70 mark olan satış fiyatlarımız şu an ortalama 90 euro. Belek destinasyonu  iklim, otel kalitesi, saha kalitesi, personel, servis kalitesi olarak Avrupa'nın en iyisi diyebilirim. Fakat uluslararası oranda düşününce Belek golf fiyatları çok yüksek. Bu fiyattan acentalar kadar oteller ve herkes zarar görüyor. 100 dolara Amerika'da en iyi sahalarda oyun oynanabilirken, yüksek maliyetinden dolayı Belek'te golf oynamak çok tercih edilmiyor. Belek'te golf sahasında 120 euro gibi bir fiyat biçiliyor. "

İlk defa bu sene 13-14 Kasım'da Belek'in golf turizmi açısından boşaldığını gözlemlediğini dile getiren Mollahüseyinoğlu, "Belek golfte bu sene 13 Kasım'da kısmen boşaldı.Tüm oteller, sahalar biz de dahil yüzde 30 ila 40 zarara uğradık.Bunun sebebini yüksek fiyatlar ve  blokajlarda buluyorum. Blokajlardan dolayı golfçüler İspanya'ya, Portekiz'e kaçıyor. Belek golf sahaları sezonun en canlı olduğu Kasım ve Mart aylarında yeterli olmuyor" dedi.

Türk Malı golf kıyafetine yoğun ilgi var

Daha çok Avusturya, Almanya ve İngiltere'den golfçü  getirdiklerini, ve bölgedeki tüm golf otelleri ile anlaşmalı çalıştıklarını kaydeden Mollahüseyinoğlu, 2011'de 3bin 500 golfçü getirdiklerini dile getirdi. Mağazalarından 150 tanesi Amerika, 50 tanesi ise Avrupa'da olan ‘Golf USA' markasının Türkiye distribütörlüğünü almak için çalıştığını belirten Mollahüseyinoğlu, "İlk mağazamızı açtık. İkinci mağazamız Belek çarşı bölgesinde "mini pro shop" olarak 15 Şubat'da açıldı. Üçüncü  mağazamızı ise Kadriye'de ana cadde üzerinde Eylül ayında   açacağız. Golf USA bir dünya markası. Golfçü bu markayı ,orijinal ve uluslar arası garantili olduğunu biliyor. Mağazamda sattığım her malın Avrupa'da garantisi var. Ürünlerimizin yüzde 50'sini tekstil, geri kalan yüzde 50 sini ise ayakkabı, top, çanta ve gözlük, eldiven, golf sopa ve setleri gibi aksesuarlar oluşturuyor. Tekstilde Türk markalarına güveniyorum, dolayısıyla mağazama Türk mali orijinal markalar da koydum. Bu mallara da turistlerden talep çok yoğun" açıklamalarını yaptı.