Tekstil Toplantıları sektörü biraraya getiriyor

Tekstil ve Hazır Giyimde İletişim Toplantıları sektörü biaraya getiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



İSTANBUL  - Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu'nun (TMHGF), kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlarla işbirliğini artırmak amacıyla başlattığı "Tekstil ve Hazır Giyimde İletişim Toplantıları, sektörü çözüm ortaklarıyla buluşturuyor.
TMHGF'den yapılan açıklamaya göre, toplantıların ilkinde Kalkınma Bankası, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü ile Kredi Garanti Fonundan (KGF) yetkililer, tekstil ve hazır giyime yönelik verdikleri hizmetleri anlattı.
Toplantıda söz alan TMHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, 2007 yılında kurulan federasyonun Türkiye'de tekstil, moda, hazır giyim, deri, deri konfeksiyon ve yan sanayinde sektörel ve bölgesel derneklerin bir araya geldiği tek çatı kuruluşu olduğunu söyledi.
Kalkınma Bankası Kredi Pazarlama Dairesi Başkanı Hasan Üsküplü de, göreve geldikleri günden bu yana ihracat yapan, cari açığın düşmesine katkı sağlayan, katma değer üreten ve Türkiye'yi yurt dışında temsil eden yatırımcılara ulaşmak anlamında sektör temsilcileri, sanayi ve ticaret odaları ile bir araya geldiklerini belirtti.
Teşvik Sistemi hakkında bilgi veren Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ali Çolakoğlu, "Konfeksiyonun kadın istihdamı açısından en önde gelen sektör olması nedeniyle 5. ve 6. Bölgede bu sektöre daha fazla destek veriliyor ve yatırımlar doğuya yönlendiriliyor" dedi.
Çolakoğlu, Yeni Teşvik Sistemi'nin açıklandığı Temmuz'dan bu yana 6. Bölge ağırlıklı olmak üzere son iki bölgeye tekstil ve hazır giyimde yatırım için başvuruların yoğun olduğuna dikkati çekti.

KGF, kredi ihtiyaçlarında teminat desteği sunuyor

Kredi Garanti Fonu (KGF) İstanbul Şube Müdürü Bülent Atmaca ise, KGF'nin KOBİ destek programlarından biri olduğunu dile getirerek, KOBİ tanımına uyan işletmelere her türlü kredide hizmet verebildiklerini kaydetti.
Atmaca, "Biz kredi veren bir kuruluş değiliz. Bankaların kredi başvuru sürecinde istemiş oldukları teminatları gidermeye yönelik hizmet veriyoruz" bilgisini verdi.