"AB yapılmayanları yapıp satıyor"

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, Avrupa Birliği'nde (AB) tekstil üretimi olmadığını ama AB'nin dünyada Çin'den sonra en büyük ikinci tekstil ihracatçısı olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri İTA Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık Limited Şirketi (İTKİB İTA) ile Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF) arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

İmza töreninde konuşan Gülle, gelecekte üretme yönünde sıkıntı olmayacağını ama ürünü satma konusunda sıkıntı olacağını söyledi. Sektörde başarı elde edilecekse farklılık ve değişiklik oluşturmaları gerektiğini aktaran Gülle, klasik üretimle bir yere gitmenin zorlaştığının herkesin farkında olduğunu kaydetti. AB'de tekstil üretimi olmadığını ama dünyada Çin'den sonra en büyük ikinci tekstil ihracatçısı olduğunu vurgulayan Gülle, AB'nin yapılmayanları yapıp sattığını dile getirdi. 

Attıkları imzanın başkalarına örnek olmasını isteyen Gülle, bu tür kurumsal işbirliklerinin emsal teşkil etmesi açısından önemli olduğunu ifade etti. Söz konusu çalışmaya TÜBİTAK'ın da dahil edilmesini isteyen Gülle, KOBİ'lerle ilgili çok ciddi fonların olduğunun altını çizdi. 

TMHGF Başkanı Hüseyin Öztürk de Türkiye'de kaynak sorunu olmadığını; güven, samimiyet ve iletişim sorunu olduğunu söyledi. Öztürk, daha sonra derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.