Hazır giyimci teşvikle en çok 5. Bölge'ye gitti

Haziran 2012'den Mayıs 2013'e kadar geçen 11 ayda 162 yatırım teşvik belgesinin toplam 400 milyon TL'lik yatırım için alındığı hazır giyim sektöründe aslan payı 93 milyon TL ile 5. Bölge'nin oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yener Karadeniz

İSTANBUL - Yeni yatırım teşvikleri döneminde alınan teşviklerin bölgeler itibariyle dağılımında 6. Bölge 69 adet ile en çok yatırım yapılan bölge oldu. Bölge, 90.3 milyon TL ile toplam yatırım çekerken toplam yatırım içindeki payı da yüzde 22.6 olarak gerçekleşti. Hazır giyim sektöründe 2010 yılında 416.1 ve 2011 yılında ise 389 milyon TL yatırım teşviki alınmıştı. Sektörde Hazıran 2012 ile Mayıs 2013 arasında alınan yatırım teşviki toplam 400 milyon TL olarak gerçekleşti. Sektör temsilcileri söz konusu tutarı, toplam 162 yatırım için kullanacaklarını bildirdiler.

6. Bölge'de geçtiğimiz yıldan bu yılın mayıs ayına kadar yapılan 69 adet yatırımın 39’unu bölge yatırımcıları, 19’sini İstanbullu yatırımcılar gerçekleştirdi. 5. Bölge 93 milyon TL ile en çok yatırım teşviki alınan bölge olurken, 4. Bölge'de 79 milyon TL ve 1. Bölge'de 72.3 milyon TL yatırım teşviki alındı. Yeni yatırım teşvik döneminde 162 yatırım teşvik belgesinin 82’sini İstanbul merkezli firmalar gerçekleştirdi.

6. Bölge’ye 69 şirket gitti

Yeni Teşvik Kanunu'nun çıktığı 2012 Haziran ayından Mayıs 2013’e kadar 69 şirket 6. Bölge için yatırım teşvik belgesi aldı. Söz konusu yatırımların toplam değeri 90.3  milyon TL iken sağladığı istihdam ise 9 bin 51 olarak gerçekleşti. 6. Bölge için teşvik belgesi alan şirketler ve teşvik aldıkları aylar şöyle sıralandı:

Haziranda Şinda Tekstil ve Kübrateks, temmuzda Leya Tekstil, Vuslatlar Tekstil, Soymen Tekstil, Nujen Tekstil ve Meye Tekstil, ağustos ayında Emrullah Azun Tekstil, Lokman Demir Tekstil, Eyyup Kaya, Akaydın Tekstil ve Hamzalar Tekstil, eylülde Tinda Tekstil, İhyal Tekstil, FG Tekstil, Nuryapı Ticaret ve Rover Tekstil, ekim ayında Yegin Tekstil, Hermera Tekstil, Karahan Tekstil, Okay Deri Kürt Tekstil ve DYS Giyim Sanayi, kasımda Biesseci Tekstil, Batman Grup Tekstil, Alp Tekstil, Binsu Ticaret, Muhittin Özlük, Rual Tekstil, Siliva Tekstil, Ceykep Tekstil, Öz Özkanlar Tekstil ve Beşiri Tekstil, aralıkta Aydar Başar Tekstil, Hanifi Kutay, Med Tekstil, Messi Konfeksiyon, ERG Giyim Sanayi, Akdoğu Tekstil, ocak ayında Baykan Denim Tekstil, Nergiz Tekstil, Çiçek Kardeşler Tekstil, Tatvan Giyim, TR Denim Giyim, Baran Grup Tekstil ve Alican Tekstil, şubat ayında Özak Tekstil, By-Mate Tekstil ve Doğukan Tekstil, mart ayında Kover Tekstil, Everets Mağazacılık Tekstil, Azya Tekstil, Midyat Denim Tekstil ve Barco Tekstil, nisan ayında Sason-Grup Tekstil, Vuslatlar Tesktil, Razzi Tekstil, FG Tekstil, Mardoba Tekstil, BBZ Tekstil, Büyük Ortadoğu Tekstil, Mızıroğlu Tekstil, ve mayıs ayında ise Yaşar Keleş-Miraç Tekstil, Doğuiş Tekstil, Derizmin Tekstil, Beşiri Tesktil, Güneri Tekstil, Uslu Grup Tekstil, Arif Toprak Tekstil.”

 

tesvikk_giy.jpg