Bebeciler 'klasik' üretimden 'katma değerli' üretime geçiyor

BTSO Başkanı Burkay, 'Hedefimiz katma değerli ürünlerin satıldığı pazarlara ulaşmak. Bu doğrultuda bebe çocuk giyim sektörü klasik üretimden katma değerli üretime geçiyor” şeklinde konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Bursa Bebe Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları (Junioshow) Fuarı, 5 yıllık bir aranın ardından Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

Bursa’yı fuarcılıkta Türkiye’nin başkenti yapma hedefi ile çalıştıklarını söyleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay; Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), TÜYAP Bursa Fuarcılık ve BEBKA işbirliğiyle düzenlenen fuarın, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörüne hareketlilik kazandıracağını söyledi. Defile, trend yarışmaları, trend sohbetleri ve tasarım yarışmalarını da kapsayan fuarın 13-17 Ocak tarihlerinde devam edeceğini belirten Burkay, “Bebe ve çocuk konfeksiyonunda Bursalı üreticiler ülke ihtiyacının yüzde 80’ini karşılıyor. Ciddi oranlarda da ihracatları var. BTSO olarak en önemli Ur-Ge (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) projelerimizden birini de BEKSİAD ile yürütüyoruz. Hedefimiz katma değerli ürünlerin satıldığı pazarlara ulaşmak. Bu doğrultuda bebe çocuk giyim sektörü klasik üretimden katma değerli üretime geçiyor” şeklinde konuştu. Burkay, Junioshow Fuarı’na yurtdışından 300’ün üzerinde alım heyetinin geldiğini ve bunların arasında Rusya’nın da bulunduğunu vurguladı.

236423423-orta.jpg

Açılış kurdelasını Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ve protokol üyelerinin birlikte kestiği fuar açılışında ayrıca Genç Tasarımcılar Yarışması Ödülleri de sahiplerini buldu.