Aksa ve Ak-Tops tek çatı altında birleşti

Akkök Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Aksa ve Ak-Tops tek çatı altında birleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akkök Şirketler Grubu, yeniden yapılanma ve sadeleşme stratejisi kapsamında, Ak-Tops Tekstil Sanayi AŞ'nin faaliyetlerine Aksa Akrilik Kimya Sanayii AŞ çatısı altında devam edeceğini bildirdi.

Akkök Şirketler Grubu'nun Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, gruba bağlı Aksa Akrilik Kimya AŞ, Ağustos 2013'ten bu yana yüzde 100 iştiraki olan Ak-Tops Tekstil Sanayi AŞ'yi tüm aktif ve pasifleri ile devralmak suretiyle birleşme çalışmalarını başlattı.

Konuya ilişkin değrlendirmelerde bulunan Akkök Şirketler Grubu Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, grubun yeniden yapılanma ve sadeleşme stratejisi kapsamında bu birleşmenin gerçekleştirildiğini belirterek, son yıllarda modernizasyon, verimlilik, operasyonel, mükemmeliyet ve sadeleşme stratejileri doğrultusunda önemli çalışma ve düzenlemeler yaptıklarını dile getirdi.

Dördüncü, şimdi de iç içe geçmiş iki tesis olarak yıllardır fiziki ve operasyonel anlamda birlikte hareket eden Aksa Akrilik ve Ak-Tops'u tek çatı altında buluşturduklarını kaydederek, "Aksa Akrilik, yüzde 100 iştiraki olan grup şirketlerimizden Ak-Tops'u 310 çalışanı ve tüm faaliyetleriyle birlikte devraldı. Gerçek anlamda bir güç birleşmesi olarak değerlendirdiğimiz bu birleşmeyle, dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi olan Aksa Akrilik'in sektöründeki konumunu daha da güçlendireceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir