10 bin tekstil işçisi Dosso Dossi mesaisinde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antalya - Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, Antalya'da gerçekleştirilen Dosso Dossi Fashion Show ile 20 farklı sektörden 10 bin kişiye iş hacmi yaratıldığını ve Türk tekstil sektörüne 40-45 milyon dolar civarında bir gelir sağlandığını bildirdi.

Eraslan, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya başta olmak üzere 30 ülkeden gelen alıcılarla Türk tekstil sektörünü bir araya getiren Dosso Dossi Fashion Show'un Türk tekstiline doping etkisi yaptığını kaydetti.

İş tatili konseptiyle dünyada ilk kez uygulanan bir satış modeline imza atan Dosso Dossi Fashion Show'un Antalya'da gerçekleştirildiğini vurgulayan Eraslan, Rusya, Ukrayna ve Ermenistan başta olmak üzere 30 ülkeden gelen 5 bin tekstil alıcısı ile Türk tekstil üreticilerini buluşturduklarını belirtti.

Organizasyon ile ölü sezonda tekstil sektörüne ciddi ivme kazandırdıklarına işaret eden Eraslan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Antalya Expo Center'da bir hafta süren organizasyona ürün yetiştirmek için başta Osmanbey, Merter ve Çağlayan piyasası olmak üzere Türk tekstil üreticileri mesaiye devam ediyor. 16'ncısı gerçekleştirilen Dosso Dossi Fashion Show'un Türk tekstil sektörüne 40-45 milyon dolar civarında bir gelir sağlamıştır. Türkiye'nin en büyük tekstil organizasyonu olan şovun, iplikçiden kumaş üreticisine, aksesuarcıdan lojistiğe kadar 20 farklı sektörden 10 bin kişiye iş hacmi yaratmıştır. Şu anda, 150 firmaya ait atölyelerin Dosso Dossi Fashion Show'un yarattığı pazar için ürün yetiştirmeye çalışıyor. Dosso Dossi Fashion Show'a katılan, tekstil firmaları bir etkinlikte 100 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında ciro yaparken, alıcılar ise 15 bin dolar ile 400 bin dolar arasında alım gerçekleştiriyorlar. Katılımcı firmalar yıllık cirolarının yaklaşık yüzde 40'ını sadece Dosso Dossi Fashion Show'da gerçekleştiriyor." 

İtalya'nın tekstil devi de fuara katıldı

Organizasyona yerli üreticilerin yanı sıra bu yıl ilk kez yabancı tekstil üreticisi İtalya'nın ünlü kadın giyim markası Giorgia & Johns firmasının da katıldığını belirten Eraslan, firmanın 300 milyonluk Rusya pazarı ve Ortadoğu başta olmak üzere dünya pazarlarına Türkiye üzerinden ulaşacağını kaydetti.

Dosso Dossi Fashion Show'un yabancı üreticilere de kapısını açtığını, fakat önceliği Türk tekstiline verdiklerini vurgulayan Eraslan, "Gelinen noktada artık dünyaca takip edilen bir moda organizasyonu haline geldik. Bu yıl bir İtalyan firmanın talebini kabul ettik. Bu, bizim de yurt dışına açılmamız için önemli bir adım olacak. Türk tekstiline kazandırdığımız dinamizm, bundan sonra yabancı tekstil markalarının da umudu olacak" dedi.

Eraslan, Gezi Parkı olayları nedeniyle de Türkiye'nin yurt dışında imaj kaybettiğini savunarak, organizasyonun açılışında podyuma çıkacak olan ünlü model Miranda Kerr'in can güvenliğini ileri sürerek organisazyona gelmediğini hatırlattı.