Philips Aydınlatma IoT’ye ışık tutmaya hazırlanıyor!

Philips Aydınlatma, Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleşen Light + Building 2018 Fuarı’nda yeni ürünlerini ve stratejilerini anlattı. Şirketin bu yıl odağında IoT bulunurken, Philips Aydınlatma CEO’su Eric Rondolat, “Aydınlatma gerçek anlamda akıllı hale gelecek” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DERYA COŞKUN SAYIN

Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleşen Light + Building 2018 Fuarı yeni nesil teknolojilerin aydınlatma ile birleştiği ürünlere sahne oldu. Fuarda IoT platformu ile bağlantılı aydınlatma sistemlerini tanıtan Philips Aydınlatma, kısa süre önce duyurusunu yaptığı yeni ismine uygun olarak stratejisini de IoT üzerine kurmayı planladığını açıkladı. Konuyla ilgili fuardaki konuşmasında Philips Aydınlatma Global CEO’su Eric Rondolat, “Aydınlatma gerçek anlamda akıllı hale geldikçe, nesnelerin interneti platformumuz aydınlatmanın ötesinde faydalar sağlayan, veri- erişimli hizmetler oluşturacak” dedi.

Şirketin amiral gemisi olarak tanıtılan Interact adlı yeni IoT platformu Philips Aydınlatma’nın bu alanda sektördeki önemli konumunu ortaya koyarken, yeni platform profesyonel müşteriler için bağlantılı aydınlatmayı veri oluşturabilecek şekilde destekliyor. Yüksek ölçüde güvenli ve ölçeklenebilir nitelikteki bulut tabanlı Interact platformu, tüm veri yaklaşımlarına bir anlam kazandırmak için yapay zekâ ile öğrenme de dâhil, özel ve modern veri yönetiminin yanı sıra veri işleme kabiliyetlerinden yaralanıyor.

Şehirlerden ofislere, mağazalardan stadyumlara kadar IoT hizmeti…

Eric Rondolat, müşteriler için veri tabanlı hizmetler oluşturmanın aydınlatmanın ötesinde çok daha fazla fayda sağlayaca ğını ifade ederek, Interact’ın 5 ayrı etkileşim platformundan bahsetti. Eric Rondolat “Sistemin kullanıldığı alanlar; kamusal alan aydınlatması için Interact City, mimari aydınlatma için Interact Landmark, ofisler ve ticari binalar için Interact Off ice, büyük perakende mağazaları ile restoranlar için Interact Retail ve stadyum için Interact Sport olarak sıralanabilir. Bu yıl içinde fabrikalar, depolar ve lojistik merkezleri için Interact Industry'yi de piyasaya süreceğiz” dedi.

Philips Aydınlatma Profesyonel Ticari Hizmetler Bölümü Lideri Harsh Chitale ise “Müşterilerimize, öncelikle, enerji verimli LED aydınlatmasında ve ardından da bağlantılı aydınlatmada yol gösterdik. Artık, aydınlatma noktaları, performansları ve onları çevreleyenler hakkında verileri toplayacak kadar akıllı hale geldi. Hedefimiz; bağlantılı ışıklar, cihazlar ve sistemlerden elde edilen verilerin analizi yoluyla müşterilerimizde, yeni kabiliyet ve deneyimleri ortaya çıkarabilecek, veri-erişimli hizmetlerle, fazladan değer yaratmak” diye konuştu.

Philips Aydınlatma’nın fuar kapsamında tanıttığı bir diğer yenilik ise LiFi oldu. WiFi’ye benzer şekilde, yüksek hızlı, kablosuz teknoloji olan LiFi, radyo dalgaları yerine ışık dalgalarını kullanan yeni nesil bir teknoloji…

Bu kapsamda; konu hakkında açıklama yapan Philips Aydınlatma İnovasyon Bölümü Başkanı Olivia Qiu "LiFi ile yeni ve inovatif hizmetlerin öncülüğünü yapmaktan gurur duyuyoruz. Radyo frekansları giderek daha kalabalık hale gelirken, görünür ışık spektrumu, çok geniş aralıktaki nesnelerin interneti cihazlarının aynı anda, sabit bir şekilde bağlanmasına imkân tanıyor. Bir aydınlatma şirketi olarak, müşterilerimizin, en yüksek kalitedeki enerji verimliliğine sahip ışık ile son teknolojiye sahip bağlanabilirlikten yararlanmasını sağlıyoruz" dedi.

Philips Aydınlatma’nın, LiFi teknolojisi ile çalışan ofis armatürleri, saniyede 30 Mb’lık bir hızla genişbant bağlantı imkânı sağlarken, yeni teknolojinin kullanımında öncülük eden şirket ise Fransa’da bulunan yatırım şirketi Icade oldu.

Philips aydınlatma teknolojileri üniversiteye de girdi!

Philips Aydınlatma, Dubai’deki Hamdan Bin Mohammed Akıllı Üniversitesi’nde (HBMSU) kendi ürünü olan Interact Ofis programıyla kumanda edilen son teknolojiye sahip bağlantılı LED aydınlatma sistemini kurdu. Bu teknoloji sayesinde akademisyenler, akıllı telefon uygulaması üzerinden ışığı kumanda edip kişisel ayarlar yapabilecek, öğrenciler ise aydınlatma tabanlı konumlandırma teknolojisinin yönlendirmesi ile istedikleri sınıfa gidebilecekler. HBMU’daki aydınlatma sistemi, elektrik düğmeleri yerine başka şekilde kumanda ediliyor. Işıklar, armatürlere yerleştirilen, insan varlığını algılayan sensörler ile açılıp kapanabiliyor; ışık seviyesi ise doğal gün ışığının olup olmamasına göre otomatik olarak ayarlanabiliyor veya akıllı telefon / tablet uygulaması veya bir konsol üzerinden ayar yapılabiliyor. Üniversite, Interact Ofis ile yeni deneyimler ve hizmetler sunarken, yazılım sistemi, tüm bina sistemleri kesintisiz olarak birlikte çalışacak şekilde üniversitenin Bina Yönetim Sistemi’ne entegre edildi.

Philips Hue’da 3 yeni iş ortaklığı: Akıllı anahtarlar geliyor!

Philips Aydınlatma ayrıca Philips Hue ekosistemi için tasarlanıp geliştirilen çeşitli duvar anahtarı modellerini tüketicilerin kullanımına sunacak üç yeni iş ortaklığını açıkladı. Feller, Niko ve Vimar gibi Avrupa’nın önde gelen aydınlatma kumandası üreticileri Hue’nun Arkadaşları programına dahil olan yeni markalar oldu. Söz konusu markalar tarafından pazarlanan Hue anahtarları, Philips Hue lambalarınızı açıp kapatacak, parlaklığını ayarlayacak ve favori sahnelerinizi yeniden yaratacak. Çeşitli renk ve biçimlerde sunulan bu anahtarlar, her türlü zevke ve iç dekorasyona hitap ederek evinizin dekoruna tam uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Bu ürünleri, kendilerine uygun tekli ve çoklu duvar çerçevelerine takarak aynı markalı mevcut anahtarlarınızla ve prizlerinizle kombinlemek de mümkün olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir