Nvidia, el konsolu üretecek

Yeni konsolla PC'de yüklü oyunlara erişmek de mümkün olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Özellikle yüksek performanslı ekran kartlarıyla tanınan çip üreticisi Nvidia, el konsolları alanına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. 
 
Teknoloji blogu Fragtist.com'da yer alan habere göre Nvidia'nın Project Shield adını verdiği yeni bombası, Android tabanlı bir el konsolu olacak. Şirketin yeni Tegra-4 işlemcisinin gücünü arkasına alacak olan Project Shield, yukarı doğru açılabilir ekranı, üzerine entegre ses sistemi ve kontrol şemasıyla PS Vita ve 3DS gibi rakip el konsollarını aratmayacak yeteneklere sahip. 5 inç'lik 720p HD ekranıyla tatmin olmazsanız televizyona bağlamak için kullanabileceğiniz HDMI çıkışı da aletin üzerinde mevcut.
 
Android desteğine ek olarak asıl bomba olarak nitelendirebileceğimiz kısım ise, Nvidia ürünü olan yazılımı sayesinde evinizdeki PC'de yüklü oyunlara da ulaşabileceğiniz fısıldanıyor ki, yine aynı cümle içerisinde geçen "Steam" kelimesi eğer doğru kotarılabilirse Nvidia'nın rakip el konsollarına göre çok ciddi bir avantaj elde edebileceğini gösteriyor. 2013'ün ikinci çeyreğinde piyasaya çıkması planlanan konsolun fiyatı henüz belirlenmiş değil.  
 
nvidia_projshield_controls-100020028-large.jpg