iPhone 16'nın lansman tarihi belli oldu! (iPhone 16 özellikleri ve renk seçenekleri)

Apple, yeni iPhone 16 serisinin lansman tarihini açıkladı. 9 Eylül'de düzenlenecek etkinlikte tanıtılacak olan iPhone 16, yenilikçi özellikleriyle dikkat çekiyor. Cihazda "Capture" düğmesi, daha büyük ekranlar, A18 Pro işlemcisi, 48MP ultra geniş açılı kamera ve iOS 18 işletim sistemi gibi birçok geliştirme bulunuyor. Yeni modeller siyah, beyaz, yeşil, sarı vb. pek çok renk seçeneğine sahip. Peki iPhone 16'yla gelecek yeni özellikler neler? Tüm renk seçenekleri nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Apple, iPhone 16 serisinin lansman tarihini duyurdu. iPhone 16’nın, Işıltı Zamanı (It’s Glowtime) adlı etkinliği ile 9 Eylül Pazartesi günü saat TSİ 20.00’de tanıtılması bekleniyor. Bu yeni seri, gelişmiş yapay zeka (AI) özellikleri, yenilikçi "Capture" düğmesi, ve iyileştirilmiş ekran teknolojisi ile kullanıcıların karşısına çıkacak.

iPhone 16 özellikleri neler?

iPhone 16, önceki modellere kıyasla daha güçlü bir işlemci ve gelişmiş kamera özellikleriyle donatılacak. Cihazın ekranı daha büyük olacak, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde ekran boyutlarının sırasıyla 6.3 inç ve 6.9 inç olması bekleniyor. AI yetenekleri, fotoğraf ve video çekimlerinde kullanıcılara daha fazla yaratıcılık özgürlüğü tanıyacak.

iPhone 16 hangi renklerde olacak, renk seçenekleri neler?

iPhone 16, klasik renklerin yanı sıra pastel tonlarında yeni renk seçenekleriyle sunulacak. iPhone 16'nın sızdırılan renkleri şöyle;

* Siyah
* Beyaz
* Yeşil
* Sarı
* Pembe
* Mavi
* Mor

Bu geniş renk yelpazesi, kullanıcıların cihazlarını kişiselleştirmelerine olanak tanıyacak.

iPhone 16 ile gelecek yenilikler

Bu serideki en dikkat çekici yeniliklerden biri, yeni "Capture" düğmesi. Bu düğme, fotoğraf ve video çekimlerini daha hızlı ve pratik hale getirecek.

Bunun yanı sıra cihazın artırılmış yapay zeka gücü sayesinde kullanıcılar, çekim sonrası düzenlemeler ve efektlerle daha profesyonel sonuçlar elde edebilecekler.

Ayrıca Face ID, daha iyi mikrofon, Wi-Fi 7 ve 5G Advanced desteği gibi diğer yükseltmelerin iPhone 16 modeliyle kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

iPhone 16 serisi, hem tasarım hem de teknik özellikler açısından önemli yenilikler sunarak Apple hayranlarını heyecanlandıracak gibi görünüyor. Daha fazla detay, lansman tarihine yaklaştıkça ortaya çıkacak.