İngenico yine lider

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Ingenico, 2011 yılı POS terminali satışlarında bir kez daha lider oldu. Nilson Report verilerine göre 2011 yılında 5 milyona yakın POS terminali satışı gerçekleştiren şirket, pazar payını dünyada yüzde 28.11’e çıkardı.  

Ödeme sistemlerinde öncü, EFT POS terminal üreticisi ve servis sağlayıcısı Ingenico, sektörün en güvenilir araştırmalarını gerçekleştiren Nilson Report’un 2011 yılı verilerine göre terminal satışlarında,  4.8 milyon cihaz ile bir kez daha dünya lideri oldu.  Üstelik bu liderlik şirket satın almaları gibi inorganik büyüme sayesinde değil, direkt POS terminali satışlarından kaynaklanıyor.

Geçtiğimiz yıla oranla satışlarını yüzde 18 artıran Ingenico’nun dünyadaki pazar payı ise yüzde 28.11’e ulaştı. Asya/Pasifik bölgesinde satışlarını yüzde 94 artırarak pazarda önemli bir konuma oturan Ingenico Avrupa, Latin Amerika ve Kanada’da bölgesel liderliğini korudu. 

Ingenico 2012 yılı Ekim ayı itibariyle dünyada 5 milyon terminal sağlayarak  liderliğini bir kez daha pekiştirdi. Son 12 ayda satışı yapılan 2 milyon adet terminal, Türkiye'de de 35 TL’nin altındaki ödemeler için kullanılan  "temassız ödeme" özelliğini taşıyor. Ingenico toplam satışlar içerisinde 2 milyon gibi yüksek adette temassız ödeme özelliğine sahip cihaz satışı ile bir rekora imza atmış oldu.

Ingenico Global Çözümler Satış, Pazarlama ve Stratejilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christopher Coonen konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:
"Ingenico olarak bu başarımızı tüm pazar segmentlerine hitap eden ürünler geliştirmemize borçluyuz.  Ürünlerimiz üye işyerlerinden gelen talepler değerlendirilerek ilgili pazara uygun olarak geliştiriliyor. Gerçekleştirdiğimiz bu rekor ise dünya çapındaki müşterilermizin bize olan güvenini yansıtıyor."

Ingenico Türkiye ve Ortadoğu Genel Müdürü Alpay Sidal da Ingenico’nun Ar-Ge ve inovasyon gücüne dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu: "Ödeme sistemleri sektöründeki dönüşüme ayak uydururken, banka ve perakende dünyasının ihtiyaçlarını anlayabilmek ve bir çözüm ortağı olarak çalışabilmek gerekiyor. Ingenico Türkiye'de 16 yıldır ödeme sistemleri pazarına yatırım yaparak kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye dolaylı olarak destek oluyor. Yıllar önce pazara çıkan 700-800 gr’lık taşıması zor, kullanışsız cihazlardan günümüzün akıllı cep telefonları boyutunda, temaslı ve temassız ödeme yapan cihazlara ulaştık.  Türkiye’nin yanı sıra dünya standartlarında ürünler geliştiriyoruz ve bunları müşterilerimize sunuyoruz. Yalnızca bugünün ihtiyaçlarına değil, gelecek döneme yönelik çözüm ve hizmetlere odaklanarak, uzun yıllar hizmet verebilecek cihazlarımızla her pazarda rakiplerimizden sıyrılarak öne çıkıyoruz ve Türkiye’de de 2008 yılından beri liderliğimizi koruyoruz."
 

nilsonreport1.jpg