Dijital işyeri iletişimi artırır mı?
Kurumlar için iletişim ve inovasyon platformu yerli Knowizz, güçlü teknolojik alt yapıyla birlikte sosyalleştirme ve oyunlaştırma gibi son trendleri karşılayan akıllı uygulamalara sahip.
SELENAY YAĞCI
Yaklaşık 20 yıldır yazılım sektöründe faaliyet gösteren Simternet, 2017'den itibaren İTÜ Teknopark'taki profesyonel Ar- Ge ekibiyle çözüm odaklı web ve mobil tabanlı uygulamalar geliştiriyor. Şirket, bu doğrultuda yeni bir platforma imza attı.
Knowizz adını verdikleri platformla, şirketlerin dijital dönüşüm stratejileri doğrultusunda, bilgi çağına uyum sağlayacakları teknolojik alt yapı ve hazır çözümler sağlıyor. Özellikle kurumiçi sosyal iletişime odaklanan platformda ilgi çekici özelliklerden biri ise emojiler... Platform, açılışı bugünkü modun nedir sorusuyla yapıyor. Ve ağlayan, gülen şaşkın ifadeli emojilerden birini seçerek o günkü mesaine başlıyorsun. Eğer ağlayan emojiyi seçtiysen arkadaşların hatırını sormaya başlıyor, tabii İK da...
Yapı Kredi’den Turkcell’e, İş Bankası’ndan Mc Donalds’a, Penti’den Çalık Grubu’na, AvivaSa’ya kadar 50’ye yakın firmanın 'Dijital İş Yeri'ni yönetiyor. Bu sayede de 300 bine yakın kurum çalışanına ulaşıyor. İnsan Kaynaklarında dijitalleşmeye olanak sağlayan bu platform; kurum içi sosyal iletişim, inovasyonun ve girişimciliğin teşvik edilmesi, deneyim paylaşımı, çalışan mutluluğu gibi ihtiyaçlar için birçok uygulama ve fonksiyon barındırıyor.
Knowizz'in aslında bir iletişim platformu olduğunu söyleyen Simternet Kurucusu ve CEO’su Ataol Ay, bu sayede en uzak mesafedeki çalışanların bile aralarında deneyim paylaşımında bulunabildiğini vurgulayarak, şunları anlattı: "Paylaşım ve etkileşim ön planda tutulduğu için şirket içindeki iletişim yüzde 100 artıyor. Elbette tüm bunlar da motivasyonu, performansı, bağlılığı ve başarıyı artırıyor. Kurum içinde olumlu ve yüksek enerjili paylaşımları tetikleyen bir amacı olduğu için çalışanlar arasında pozitif iletişimi güçlendiriyor, ekip duygusunu artırıyor." Bu platformun cep telefonuna da yüklenip kullanılabildiğini söyleyen Ay, "Kurulumu 1 gün sürüyor ve şu anda içeriği sebebiyle Türkiye’de ilk" dedi.
15 günde bir yeni özellik
Bilişim teknolojilerinin gelişiminde, intranet portal çözümlerinin kurum içi doküman yönetimi ihtiyacı doğrultusunda kullanıldığını ve daha sonra, sosyal ağların gelişimi ile birlikte, intranet portalların kurumsal sosyal ağlara dönüştüğünü belirten Ay, "Bugünkü ihtiyaç ise, bunların çok ötesinde. Knowizz fikrini, 19 ay önce ortaya attık. Her 15 günde bir yeni özellikler ile zenginleştiriyoruz. Dijital iş yerlerinin sayısının artması kaçınılmaz. Adına ister dijital iş yeri, isterseniz başka bir şey deyin. Dönüşüm sürecinde yapmanız gerekenlerin tarifi belli. Bugün bu listeyi sağlayan çözümün genel adı dijital işyeri. Türkiye’deki tek örneği ise Knowizz" diye konuştu.
Çıkış oranları yüzde 30 azalıyor
Knowizz’i kullanan firmalar, kurum içinde daha etkin iletişim kanalı oluşturarak, çalışanların şirket ve çalışma arkadaşları ile ilgili gelişmelerden haberdar olma oranını %68 artırdı. Çalışanların şirket içi iletişime katılımları %44 oranında artırıldı. İç iletişimdeki artış %80 oranında e-postaların azaltılması ile sağlandı. İşten çıkış oranları %30 azalıyor.