Yüzde 100 yerli tohum üretiliyor

Türkiye'nin yüzde 100 yerli buğday tohumları Tekirdağ’da üretiliyor. Üretimin yapıldığı buğday tarlasında incelemede bulunan Vali Ceylan, "Artık yüzde 100 yerli tohum üretebildiğimiz için gerçekten büyük bir mutluluk ve onur duydum" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tekirdağ'da faaliyet gösteren Trakya Tarım firmasının Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Yüksek Mühendisi İlhami Özcan Aygun, melezlemeler sonucu yeni tohum çeşitleri geliştiriyor.

Yüzde 100 yerli tohum ürettiklerini ve ülkenin 4 bir yanına üretim hakkı verdiklerini ifade eden Aygun, "Hububatlarımız artık yüzde yüz yerli ve bunun yanı sıra sadece kendimiz ekmeği yemiyoruz aynı zamanda ekmeği paylaşıyoruz" dedi. 

Aygun, "Konya'dan Diyarbakır'a kadar birçok bölgeye üretim hakkı verdik. Arkadaşlarımız sabah saat 06.00'da tarlaya gelirler. Güneş daha doğmadan melezlemeler yapıyorlar. Rüzgar çıktığı zaman güneşle beraber erkek organlarla döllenme olacağı için sonuç alamazsınız. Burada çok meşakkatli ve uzun bir uğraş isteyen el emeği var. Bir tanenin sonucunda bir başak elde ediyorsunuz. O başağı elde edip ertesi yıl tekrar ekiyorsunuz." diye konuştu.

Trakya Tarım Firmasına ait tohum ıslah çalışmalarının yürütüldüğü buğday tarlalarında incelemelerde bulunan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da, "Artık yüzde 100 yerli tohum üretebildiğimiz için gerçekten büyük bir mutluluk ve onur duyduğumu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

'Her gün 8 futbol sahası büyüklüğünde tarım alanımız yok oluyor''Her gün 8 futbol sahası büyüklüğünde tarım alanımız yok oluyor'