Türk Traktör'ün 3 yeni modeli görücüye çıktı

Türk Traktör, geliştirdiği yeni traktör serilerini ilk kez İzmir'de açılan 'Agroexpo Eurasia-Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı'nda sergiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 


Sedat ALP

İZMİR - Türk Traktör, geliştirdiği yeni traktör serilerini ilk kez dün açılan 'Agroexpo Eurasia-Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı'nda sergiliyor. Türk Traktör, ayrıca şimdiye kadar sadece yurtdışına sattığı Case JX Compact modelini de yine ilk kez bu fuarda ziyaretçilere sundu. Yeni nesil traktörler 23 Eylül'e kadar sergide kalacak.

Gerek tarımsal potansiyeli gerekse yeni teknolojileri kullanarak tarımsal verimliliği arttırmaya önem veren çiftçi profili ile Ege'nin kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, bu nedenle yeni ürünlerinin ilk tanıtımı için İzmir'deki tarım fuarını tercih ettiklerini söyledi.

Özdemir, gerek New Holland TDD ve Case JX model traktörlerin yeni serilerinin gerekse Case JX Compact serisinin Türk çiftçisinin tarımsal faaliyetlerini daha hızlı ve konforlu yapmasını sağlayacağını belirttti. İzmir ve Ege'nin gerek tarımsal potansiyeli itibariyle gerekse bilgiyi, yeni teknolojiyi kullanarak tarımsal verimliliği arttırmaya önem veren çiftçi profili itibariyle kendileri için önemli olduğunu belirten Özdemir, "Bu nedenle İzmir ve Bursa gibi illerde düzenlenen tarım fuarlarında çiftçilerimize ileri teknoloji ürünü, yüksek performansa sahip yeni ürünlerimizi sunmaya çalışıyoruz. Bu misyondan hareketle yeni seri traktörlerimizi ilk kez bu fuarda görücüye çıkardık" diye konuştu.

'Çiftçilerin konforu artacak'

Türk Traktör'ün, New Holland markasıyla tüm çiftçi gruplarına, Case markasıyla da daha çok profesyonel işletmeleri kapsayan orta ve büyük işletmeleri hedeflediğini belirten Özdemir, bu markaların yeni serileri hakkında şu bilgileri verdi: "New Holland markasıyla yıllardır üretimini yaptığımız orta ve büyük ölçekli çiftçilere hitap eden TDD serisinde 65 beygir 100 beygir arasındaki motor seçeneğini 65 beygir ile 110 beygir arasına çıkardık. Hem 3 silindirli,hem 4 silindirli bütün modellerde gövde tasarımını, kabin tasarımını değiştirdik. Euro 3 emisyon seviyesinde turbo intercoolerli, daha fazla donanım seviyesinde, daha konforlu, daha güçlü bir yapıya kavuşturduk. Orta ve büyük ölçekli tarım işletmelerinin eklentilerini, ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirdiğimiz bu traktörü ilk kez bu fuarda görücüye çıkarıyoruz. Çiftçiler bu traktörle tarımsal aktivitelerini daha hızlı ve konforlu yapacak.Şu anda Türkiye'nin en yüksek beygir gücündeki traktörü hizmete sokmuş olduk. Case markamızda da JX serimizi yeniledik. Bu serinin de büyüklüğü 65 beygir ile 110 beygir arasına çıkarıldı. Yeni dizaynla motor gücü arttırıldı. Gövde tasarımı değişti. Kabin yenilendi. Kabinin görüş açısı 360 dereceye çıkarıldı, konforu arttırıldı. Ergonomik bir kullanımla 3 silindirli ve 4 silindirli traktörlerin hem performans, donanım hem de konfor seviyesi arttırılmış oldu. Bu serinin de ilk lansmanını İzmir fuarında yapıyoruz." Özdemir, Türk Traktör'ün Case JX Compact modelini ilk kez bu yıl Türkiye pazarına sunduğunu ve bu modeli ilk olarak İzmir'deki fuarda Türk çiftçisine tanıttığını belirterek, "Case JX Combact serisini geçtiğimiz yıl ihraç etmeye başladık. 68 ülkeye ihracatı yapılan bir ürün. Bu daha çok küçük ve orta ölçekli çiftçilere hitap eden 55, 65 ve 75 beygir gücünde olan 4 silindirli bir traktör. Türk mühendis ve teknisyenleringeliştirdiği ve ilk kez bu fuarda Türk çiftçisine tanıttığımız bu seriyi Türkiye pazarına sunmaya başladık" dedi.

Motor gücü 110 beygir

Türk Traktör fabrikasında üretilen, New Holland'ın TDD serisi yenilenirken 65 beygir ile 100 beygir arasında değişen motor seçenekleri bulunan TDD'nin yeni serisinde motor gücü 110 beygire kadar çıkarıldı. TDD'nin gövde ve kabin tasarımı da değiştirildi. Türk Traktör, daha çok orta ve büyük ölçekli tarım işletmeleri için geliştirdiği Case markasında da JX serisinde benzer yenilikler yaptı. Case JX'in de 110 beygir gücündeki motor seçeneği ile daha güçlü bir yapıya kavuşturulduğu belirtilirken, kabinin görüş açısı 360 dereceye çıkarıldı. Hem 3 silindirli hem de 4 silindirli modeller daha güçlü, konforlu ve donanımla hale getirildi.

İhracatta rekor artış

TürkTraktör'ün, 2011 yılının ilk yarısında 3 bin 311 adet olan traktör ihracatını bu yılın ilk 6 ayında yüzde 138 arttırarak 7 bin 873 adede ulaştırdığını aktaran İrfan Özdemir, dış pazardaki büyüme ile içerdeki durgunluğun telafi edildiğini belirtti. Özdemir, Türk Traktör'ün ürünlerini 90 ülkeye ihraç ettiğini, temelbüyümesini Kuzey ve  Güney Amerika ile Avrupa ülkelerinde sağladığını sözlerine ekledi.