'Türk çiftçisinin desteklenmesi gerekiyor'

Kırmızı mercimek üretiminde yaşanan yüzde 40'lık azalmaya karşın ithalatın yüzde 175 arttığını belirten Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Duru, yerli ürünleri kullanmaya devam edeceklerini, üretimin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, kırmızı mercimek ithalatının son 6 yılda yüzde 175 oranında arttığını kaydederek, Türk çiftçisinin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Devletin bakliyat ve mercimekte yeni bir düzenleme yapmasının şart olduğunu vurgulayan Duru, "Gün geçtikçe kırmızı mercimeğin ithalatı daha da artıyor. 2010-2016 yılları arasında kırmızı mercimek ithalatında yüzde 175 artış söz konusu. Yerli mercimek üretiminde ise 2006 senesinde göre 2016 da yüzde 40 üretim kaybı var" diye konuştu.

Duru, şunları kaydetti:

"Üretim düşse de biz yerli kırmızı mercimekten asla vazgeçmeyeceğiz. Duru Bakliyat olarak yüzde 100 yerli kırmızı mercimeği kullanıyoruz. Yerli mercimek hem daha lezzetli hem de besinsel açıdan daha üstün. Anadolu'da doğduk, Anadolu'nun bereketli topraklarında yetişen ürünlerle büyüyoruz. Bu ürünlere her zaman sahip çıkacağız."