Olağan Genel Kurul'dan Tarım Marketler Zinciri çıktı

PANKOBİRLİK tarımda her alanda marka yaratacak Tarım Marketler Zinciri kuruyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği'nin (PANKOBİRLİK) Genel Kurulu'nda, sayıları 299'a ulaşan satış mağazalarının Tarım Marketleri çatısı altında yeniden organize olmaları gündeme geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Türkiye'de örgütlenme tamamlandığında, yurtdışına açılımın da gündeme gelebileceği bilgisini verdi.

Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Tarım Marketler Zinciri kurulması ve tarımla ilgili her alanda markalaşmaya gidilmesi yönünde bir projenin başlatıldığını, dertlerinin çiftçinin gazetelerde üçüncü sayfa haberi olmaktan kurtarılması olduğunu belirtti.

40'ıncı Olağan Genel Kurul'da konuşan PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, 1 milyon 640 bin üye ve 31 kooperatifle toplumun önemli bir kesimini temsil ettiklerini bildirdi. Şeker özelleştirme ihalelerinin iptalinin önemli olduğunu belirten Konuk, herkesin içine sinecek bir özelleştirme modeli olması gerektiğini söyledi.

Toprağından bağını kesen çiftçilerin hazinli öykülerinin gazetelerin üçüncü sayfalarında yer almasından yakının Recep Konuk, çiftçilere destek olmak amacıyla kurulan PANKOBİRLİK'in sermayesinin 2 milyar 105 milyon dolara yükseldiğini kaydetti. Devletten nakdi destek almadan 2011 yılında 281 milyon lira vergi ödediklerine dikkat çeken Recep Konuk, satış mağazalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Halen 31 kooperatif bünyesinde 299 satış mağazası bulunduğunu söyleyen Recep Konuk, yıllık gübre satışının 100 bin ton seviyelerinden 500 bin tonun üzerine çıktığını, ortaklarına piyasa ortalamasına göre yüzde 30'a kadar daha ucuz ürün temin ettiklerini bildirdi. Recep Konuk, bazı tarım ilaçlarında ise yüzde 70'e kadar fiyat avantajı sağlandığını söyledi

Kurulduğu gündem bu yana piyasa şartlarının çok değiştiğini ve mağazaların da değişime ayak uydurması gerektiğinin farkına vardıklarını söyleyen Konuk, mağazaların yeniden yapılandırılacağını dile getirdi. Yapılaşma kapsamında Tarım Marketler Zinciri kurulması ve tarımla ilgili her alanda markalaşmaya gidilecek projenin başlatıldığını ifade eden Recep Konuk, Türkiye'de başarılı sonuç aldıktan sonra hedeflerinin yurtdışına açılmak olduğunu bildirdi.

PANKOBİRLİK Genel Müdürü Fahrettin Tan ise kurumun bir  küresel kriz dönemini daha büyümeyle kapattığını kaydetti.