Isparta'nın gül ürünleri 2024 ihracat hedefi: 95 milyon dolar

Gülün kentte 10 bin civarında ailenin geçim kaynağı olduğunu söyleyen Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Isparta'da 38 dönüm arazide gül yetiştirildiğini belirtti. Selçuk, 2024 ihracat hedeflerinin ise 95 milyon dolar olduğunu belirtti.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gül hasadının Isparta ekonomisine önemli katkı sağladığını belirten Selçuk, "Bu sezon yaklaşık 12 bin ton civarında rekoltemiz oldu. Güllerimiz fabrikalarda işlendi. Gül suyu, gül yağı vb. ürünler elde ettik. Bu ürünler sayesinde Isparta'mızın yaklaşık 1,2 milyar lira gelir elde etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Gül hasadının ardından pazarlama çalışmalarının başladığını vurgulayan Selçuk, "Bu yıl hedefimiz yaklaşık 95 milyon dolar civarında bir ihracat rakamı bekliyoruz. Gülbirlik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ve Isparta Ticaret Borsası ve başka büyük firmalarla yurt dışı gezileriyle ihracat rakamını artırmaya çalışıyoruz. Genelde Fransa, Hollanda, İngiltere ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde bizim gül ürünümüz alıcı buluyor ve ülke ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz” diye konuştu.