Hayvancılığa yeni destekler geliyor

Bakan Eker, 2012 yılı destekleme takviminin EKK'da görüşüldükten sonra yayımlanacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
SAKARYA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, miras yoluyla tarım arazilerinin bölünmesinin önüne geçecek düzenlemeyi yaptıklarını söyledi. Eker ayrıca hayvancılığa yeni destekler için yeni bir düzenleme yaptıklarını belirtti.
 
Erenler ilçesindeki Elmas Garden Otel'de Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin (TZOB) Marmara Bölge Toplantısı'na katılan Eker, bakanlık olarak politika belirleme, organize etme, yönlendirme ve denetleme işini yaptıklarını ifade etti.
 
Eker, Et ve Balık Kurumu konusunda da yeni bir düzenleme yaptıklarını belirterek, konunun Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ele alınmasının ardından kurumun adını Et ve Süt Müdahale Kurumu haline getirme kararlığında olduklarını söyledi.
 
Konuyla ilgili çalışmaların tamamlandığını anlatan Eker, ''Buradaki hedefimiz şu. Süt fiyatı düştüğü zaman üretici lehine müdahale edecek, sütü toplayacak, süt tozu yapacak, her neyse... Yükseldiği zaman da sanayici lehine bu defa süt tozu yapılmış olanı piyasaya sunmak suretiyle sanayicinin ve tüketicinin lehine müdahale edecek. Ette de sütte de aynı şey yapılacak. Böylece modern bir düzenleme kurulu haline geçecek'' dedi.
 
Eker, 2012 yılı destekleme takviminin Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu'nda (TDYK) görüşüldüğünü belirterek, ''Salı günü Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndaki arkadaşlarımızla görüşüp yayımlayacağız. Yeni desteklemeler öngörüyoruz. Yeni bir takım adımlar atıyoruz. Mesela meyvecilik havzaları oluşturuyoruz. Havza modeli çerçevesinde sözleşmeli üretime yeni destekler getiriyoruz. Hayvancılığa ilave bir takım destekler getiriyoruz'' şeklinde konuştu.
 
(AA)