Halde 2,5 lira olan domates 10 liraya satılıyor

Doğa Akdeniz'deki üreticiler, domates fiyatındaki artışın olumsuz hava koşullarının etkisi nedeniyle yeni ürünlerin hasadının gecikmesi ve aracıların yüksek kazanç sağlamasından kaynaklandığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğu Akdeniz'in en önemli domates üretim merkezlerinden Mersin'deki üreticiler, domates fiyatındaki artışın olumsuz hava koşullarının etkisiyle yeni ürünlerin hasadının gecikmesi ve aracılardan kaynaklandığını savunuyor.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Erdemli ilçesinin Antalya'dan sonra en büyük domates üretilen bölge olduğunu, 22 bin dekar örtü altı serada yıllık 200 bin ton domates üretildiğini söyledi.

Hava şartlarının sert geçmesi nedeniyle ikinci dikim ürünün geç çıkmaya başladığını anlatan Şahin, "Hava şartları ve kışın sert geçmesi gibi nedenlerle nisan ayı başında yapılacak olan domates hasadımız 1 ay gecikmiş durumda. Bu nedenle de piyasaya sürecek ürün bulunamıyor. Havaların ısınmasıyla üründe fazlalık meydana gelecek. Bizim istediğimiz fiyatların 2,5 liradan daha aşağıya düşmemesi." diye konuştu.

Şahin, "Üretici ürettiğinin karşılığını alamıyor ve aracılar kazanıyor. Bugün Erdemli halinden 2,5 liraya çıkan domates büyük kentlerde 8-10 lira arasında satılıyor. Üretici borcunu kapatıp eline üç beş kuruş kaldığı zaman şükrediyor." ifadelerini kullandı.

'Her gün 8 futbol sahası büyüklüğünde tarım alanımız yok oluyor''Her gün 8 futbol sahası büyüklüğünde tarım alanımız yok oluyor'