Fındık üreticilerine don uyarısı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ORDU - Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, "Fındık üreticilerimize, arazilerinde ve bahçelerinde saman gibi ısıyı ve dumanı artırıcı önlemlerle don afetine karşı tedbirli olmalarını öneriyoruz" dedi.
Sağlam, son günlerde bölge genelinde hava sıcaklıklarının düştüğünü, özellikle gece geç saatlerde don olabileceği yönünde ilgili kurumlardan uyarı aldıklarını belirtti.
Kendilerine gelen don uyarısını fındık üreticilerine ilettiklerini ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:
"İlimiz Meteoroloji Müdürlüğünden gelen bilgiler dahilinde bugünlerde ve ilerleyen günlerde ilimiz genelinde don olabileceği yönünde uyarılar aldık. Bu kapsamda fındık üreticilerimize özellikle şu dönemde fındık noktasında ciddi tehdit ve tehlike oluşturan don afetine karşın uyarılarımızı sürekli sürdürüyoruz. Bu kapsamda fındık üreticilerimize, arazilerinde ve bahçelerinde saman gibi ısıyı ve dumanı artırıcı önlemlerle don afetine karşı tedbirli olmalarını öneriyoruz."
Sağlam, üreticilerin bahçelerinde yapacakları dumanlama yöntemini gece yarısından sonra gerçekleştirmelerinin daha uygun olacağını sözlerine ekledi.